Junajted na Gudisonu, Vulvs - Čelsi

Za vikend se igraju mečevi 27. kola engleske Premijer lige, a derbi je na programu u nedelju kada Mančester Siti dočekuje Liverpul.

Izvor: B92

Petak, 19.02.2010.

17:48

Default images

Vodeća trojka na sceni je u subotu – Mančester Junajted gostuje Evrtonu na Gudisonu, Arsenal na svom terenu igra sa Sanderlendom, a Čelsi igra na strani protiv Vulverhemptona. Portsmut dočekuje Stouk, Vest Hem se susreće sa Halom, u Birmingemu igraju Aston Vila i Barnli, dok kolo zatvaraju Vigan i Totenhem.

Mančester Junajted je prišao na bod zaostatka vodećem Čelsiju i, posle trijumfa nad Milanom u Ligi šampiona, gostuje Evertonu. Dobra vest za navijače ’Đavola’ je povratak Nemanje Vidića.

„Nemanja je trenirao veoma dobro tokom prethodne dve nedelje i spreman je da se vrati u sastav“, izjavio je menadžer Aleks Ferguson i najavio da će se u startnoj postavi naći i Antonio Valensija.

Everton je deveti na tabeli, a posle skidanja skalpa Čelsiju, ’karamele’ žele dobar rezultat protiv još jednog velikana, iako će igrati bez Tima Kejhila i do kraja sezone odsutnog Maruna Felainija.

„Moramo da ih poštujemo, ali i oni nas jer su svesni da je gostovanje na našem stadionu vrlo teško. U ligi smo proteklih godina uvek bili blizu da ih pobedimo, odlučivali su neki detalji, tako da mislim da imamo odličnu šansu za trijumf“, kaže Mikel Arteta, fudbaler sredine terena Evertona.
Arsenal, posle poraza u LŠ od Porta, želi da trijumfom nad Sanderlendom zadrži kakve-takve šanse za titulu. Mladi golman Lukaš Fabijanski načinio je dve velike greške protiv Porta, ali menadžer Arsen Venger i dalje veruje u njega.

„Moramo da pokažemo podršku i solidarnost, pobeđujemo i gubimo kao tim. Verujem da će Fabijanski biti sjajan golman, jednostavno nije imao sreće, koji golman nekada nije imao takvo veče? Imaćemo šansu da to ispravimo u revanšu“.

Sanderlend je u očajnoj formi i nema trijumf već 12 kola.

„To je tačno, ali primili smo gol četiri puta u poslednja dva minuta i to nas je koštalo osam bodova. Blizu smo da postavimo stvari na pravo mesto, ali to se još nije dogodilo. U užasnoj smo seriji, ali isti sam čovek koji je sa ovim timom dobro počeo sezonu i verujem da će se te igre vratiti“, rekao je menadžer Stiv Brus.

Čelsi igra sa Vulverhemptonom u gostima – Bane Ivanović trebalo bi da bude u startnoj postavi ’Plavaca’, dok će Nenad Milijaš najverovatnije biti na klupi Vulvsa. Meadžer vodećeg tima na tabeli Karlo Ančeloti žali se na kadrovsku situaciju u timu.

„Ne možemo da računamo na Ešlija Kola, Esijena, Bosingvu, Beletija, Deka, Aleksa, a Lampard ima virus. Prva trojica neće igrati sa Interom, a neki od ostalih će se oporaviti. Pred nama je težak meč, a i svaka naredna utakmica je važna jer ostalo je 90 dana do kraja sezone“.

Premijer liga, 27. kolo:
subota:
Everton – Mančester Junajted 13.45h
Arsenal – Sanderlend 16h
Vest Hem – Hal Siti 16h
Vulverhempton – Čelsi 16h
Portsmut – Stouk 18.30h
nedelja:
Blekburn – Bolton 13h
Aston Vila – Barnli 15h
Fulam – Birmingem 16h
Mančester Siti – Liverpul 16h
Vigan – Totenhem 17.15h

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: