Spliter pauzira dve nedelje

Centar ekipe Kaha Laboral Tijago Spliter pauziraće dve nedelje zbog povrede zgloba.

Izvor: B92, zvanièni sajt

Ponedeljak, 01.02.2010.

21:23

Default images

On je povredu doživeo na utakmici 20. kola španske ACB lige, koju je u nedelju Kaha Laboral igrala protiv Alikantea. Spliter je utakmicu napustio u prvom poluvremenu, a u nastavku nije bio u stanju da pomogne svojim saigračima.

Snimak povređenog mesta potvrdio je povredu zgloba, pa je Spliteru preporučeno mirovanje i terapija.

On će propustiti utakmice Top 16 faze Evrolige protiv Cibone i Himkija, ali bi trebalo da se vrati nedelju dana kasnije, kada će se Kaha Laboral boriti za trofej Kupa kralja.

Spliter je prošle sezone izabran u drugi idealni tim Evrolige, dok je godinu pre bio u prvoj idealnoj petorci. Ove godine je na 11 evroligaških duela u proseku beležio 13.4 poena, 6.2 skoka i dve asistencije.

Spliter je bio jedan od samo petorice igrača Kaha Laborala koji su igrali na svim utakmicama Evrolige ove sezone. Preostali su Karl Ingliš, Mirza Teletović, Pau Ribas i Fernando San Emeterio.

Kaha Laboral će imati dosta problema na poziciji centra u naredne dve evroligaške utakmice jer je nedavno stres frakturu levog stopala doživeo 217 centimetara visoki hrvatski reprezentativac Stanko Barać.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: