Pato prvi, Jovetić drugi na svetu

Igrač Milana i reprezentativac Brazila Alesandro Pato proglašen je za najboljeg mladog fudbalera sveta u anketi koju tradicionalno organizuje „Tutosport“.

Izvor: B92, Tanjug

Ponedeljak, 14.12.2009.

17:08

Default images

U konkurenciji igrača do 21 godine drugo mesto pripalo je bivšem napadaču Partizana i reprezentativcu Crne Gore Stevanu Jovetiću, koji sada nosi dres Fjorentine. Treće mesto pripalo je prvotimcu Barselone Bojanu Krkiću.

U anketi "Tutosporta" učestvovali su novinari iz 20 zemalja, a Pato je trijumfovao ubedljivo, jer je imao 67 glasova više od Jovetića.

Tutulu najboljeg mladog fudbalera sveta i prošle godine osvojio je Brazilac, pošto je Anderson iz Mančester Junajteda za svega nekoliko glasova bio ispred reprezentativca Engleske Tea Volkota, a gotovo svi igrači koji su dobili to priznanje kasnije su imali veoma uspešne karijere.

Najbolji trojac sigurno je bio izabran pre četiri godine, kada je Lionel Mesi pobedio ispred Seska Fabregasa i Serhija Aguera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: