Safin završio karijeru

Rus Marat Safin završio je tenisku karijeru porazom od Argentinca Huana Martina del Potra u drugom kolu Mastersa u Parizu.

Izvor: B92

Sreda, 11.11.2009.

16:13

Default images

Iako je većina publike tokom meča navijala za dvostrukog osvajačagren slema, Safin je na kraju poražen od Del Potra rezultatom 2:1, po setovima 6:4, 5:7, 6:4. Safin je još ranije ove godine najavio je da će mu turnir u Parizu biti poslednji u karijeri. Njegov najbolji rezultat ove sezone bio je plasman u polufinale turnira u Sankt Peterburgu prošlog meseca.

Safin, koji je u već u prvom kolu Mastersa u Parizu spasao tri meč lopte protiv Francuza Tjerija Askiona, hrabro se borio protiv osvajača ovogodišnjeg Otvorenog prvenstva SAD.

Iako je izgubio prvi set, Rus je na trenutke prikazivao igru koja ga je ranije krasila, pa je uspeo da izjednači rezultat na 1:1 u setovima i da se izbori za odlučujući treći set, protiv petog igrača na ATP listi.
Beta
Safin, koji je u 2000. i 2001. godine tokom nekoliko nedelja držao poziciju jedan na svetskoj rang listi, izgubio je servis u trećem gemu odlučujućeg seta, posle čega je Argentinac lagano priveo meč kraju i obezbedio plasman u treće kolo.

Rus, koji je u karijeri tri puta pobeđivao u Parizu, sjajnim forhendom je spasao meč loptu, pri rezultatu 5:3 za Del Potra. Međutim, već u narednom gemu, Argentinac sigurnim servisom i as udarcem stiže do plasmana u narednu rundu.

Safin, koji je u profesionalnoj karijeri ostvario 422 pobede i 267 poraza, osvojio je i dve gren slem titule. Rus je prvo 2000. godine u finalu US Opena savladao legendarnog Pita Samprasa rezultatom 3:0, po setovima 6:4, 6:3, 6:3. Nakon toga usledio je pad u karijeri i njegovo ispadanje iz 50 najboljih. Međutim Rus, bez obzira na brojne povrede, uspeva da se vrati u tenisku elitu 2005. godine, kada u finalu Otvorenog prvenstva Australije pobeđuje domaćeg tenisera Lejtona Hjuita sa 1:6, 6:3, 6:4, 6:4.

Pored titula na otvorenim prvenstvima SAD i Australije, Safin ima još 13 trofeja sa ATP turnira.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: