Ponedeljak, 05.10.2009.

18:06

Ispale Safina i Venus Vilijams

Prva teniserka sveta Dinara Safina i Amerikanka Venus Vilijam eliminisane su u drugom kolu turnira u Pekingu.

Izvor: B92, zvanični sajt

Default images

Starija Vilijamsova je drugi put u dve nedelje izgubila od 18-godišnje Ruskinje Anastasije Pavljučenkova, ovoga puta sa 3:6, 6:1, 6:4, dok je Safinu nadigrala Kineskinja Žang Šuai (7:5, 7:6), koja je dobila 'vajld-kard' od organizatora. Prolaz u treću rundu jš su obezbedile Aleksandra Voznijak, Aljona Bondarenko, Svetlana Kuznjecova.

Nekadašnja prva juniorka sveta rasterećeno je ušla u meč i, uprkos gubitku prvog seta, uspela da savlada Vilijamsovu.

"Venus je igrala vrlo agresivno, naročito u prvom setu, igrala je mnogo bolje (nego u Tokiju). Verovatno se pripremala više nego pred prošli meč. Mislim da je htela da me ubije", rekla je Pavljučenkova uz osmeh i dodala:

"Trudila sam se da, isto kao u Tokiju, idem poen po poen i da je nateram da se što više kreće. Veoma sam srećna".

U trećoj rundi Pavljučenkova će igrati sa Aleksandrom Voznijak iz Kanade, koja je dobila Alize Korne 7:6, 6:0.

Safina se nalazi u katastrofalnoj formi, što je potvrdila i porazom od anoninmne 20-godišnje Šuai Žang. Kineskinja, trenutno 226. na WTA listi, savladala je Safinu, koja je napravila 12 dvostrukih serbis grešaka i plačući otišla sa terena.

Ukoliko Serena Vilijams pobedi Jekaterinu Makarovu, preuzeće Safini prvo mesto na WTA lestvici.

U ostalim mečevima Svetlana Kuznjecova izbacila je Anabel Medinu Gariges, a Aljona Bondarenko izbacila je Saru Erani iz Italije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: