Partizan pobedio Metalac u Valjevu

Košarkaši Partizana pobedili su u prijateljskoj utakmici Metalac u Valjevu sa 73:62 (25:21, 12:11, 16:15, 20:15).

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.09.2009.

23:09

Default images

Najefikasniji u Partizanu bili su centar Marić sa 14, bekovi Sinovec i Rašić sa po 13, te krilni centar Veseli sa 10 poena. Kod Metalca, plej Kasabašić ubacio je 12 poena i tri "trojke", kao i centar Marojević, koji se pod koševima dobro nosio sa snažnim centrima crno-belih, dok su Ljubojević i Birčević ubacili po devet poena.

’Crno-beli’ su do pobede nad Metalcem došli na nešto teži način nego u prethodnom susretu u Beogradu, koji je pripao Partizanu rezultatom 81:65.

Strelci su bili najefikasniji na početku utakmice, u prvoj četvrtini, koju je na kraju Partizan dobio sa četiri poena razlike (25:21).

Za razliku od prvih deset minuta igre, u nastavku je viđena znatno tvrđa i ujednačenija igra. Obe ekipe su igrale sa čvršćim odbranama nego na početku, tako da je u drugih deset minuta viđeno ukupno 23 poena, gde je Partizan ubacio jedan poen više od Metalca (12:11).

Na početku drugog poluvremena viđena je slična situacija kao u drugoj četvrtini, s tom razlikom da je postignuto nešto više koševa, a Partizan je ponovo imao poen više od domaćina (16:15).

Konačno pitanje pobednika i definitivno je rešeno u poslednjih deset minuta igre, kada su ’Crno-beli’ ponovo dobili sa pet poena razlike – 20:15 za konačnih 73:62 za šampiona Srbije.

Prema rečima trenera Duška Vujoševića crno-belima je trebala provera pred turneju u SAD, gde će odigrati četiri utakmice, pa je susret sa Metalcem pokazao sve dobre i loše strane njegove ekipe u ovom trenutku.

"Trebala nam je ovakva utakmica, u ovakvoj atmosferi, gde smo morali da se borimo za svaku loptu i u odbrani i u napadu", ocenio je Vujošević.
Vujošević je dodao da je Partizan morao da proda Tepića, Tripkovića i Veličkovića, što zbog finansijskih problema kako bi "zatvorio" prošlu sezonu, što zbog ugovora tih igrača i dodao da će njegova ekipa "na kraju prvenstva opet biti bolja nego na početku sezone".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: