Subota, 12.09.2009.

12:21

Kasa 30. u vremenu pobednika

Sedma etapa 'Tur avenira' ('Trke nada') u Francuskoj imala je čak sedam brdskih ciljeva, ali je završena masovnim sprintom grupe od 63 bicikliste.

Izvor: B92

Default images

Među njima je bio i 20-godišnji reprezentativac Srbije Gabor Kasa, stipendista Međunarodne biciklistčke unije (UCI), koji na ovoj trci vozi u mešovitoj ekipi 'Biciklistički centar UCI'. Kasa je kroz cilj prošao kao 30. u vremenu pobednika Andreasa Staufa (Nemačka) koji je stazu od 182,5 km prošao za 4:17,12 časova.

Rus Timofej Kritskij završio je na drugom mestu, dok je Denis van Vinden (Holandija) stiogao treći. Miks tim „Biciklistički centar UCI“, sastavljen od vozača sa svih kontinenata koji su već nekoliko meseci u kampu UCI u Eglu kraj Lozane, je u ovoj etapi osvojila prvo mesto.

U generalnom plasmanu vodi Francuz Romen Sikar (Francuska „A“) sa 26:59,11 časova i ima 1,37 minuta bolje vreme od Kritskija. Amerikanac Teo van Gadener na trećoj poziciji ima 1,58 minuta slabije vreme, dok je Gabor Kasa 25. sa 4,03 minuta zaostatka. U karavanu je još 84 vozača. Trka, koja se boduje za svetski Kup nacija za bicikliste do 23 godine, završava se 13. septembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: