Leb dobio dozvolu za F1 debi

Petostruki WRC šampion Sebastijan Leb dobio je zeleno svetlo od Sitroena za debi u Formuli 1 na trci za Veliku nagradu Abu Dabija, ako dobije poziv neke ekipe.

Izvor: B92, eurosport

Subota, 05.09.2009.

19:40

Default images

Leb je više puta ponovio da ima želju da vozi bar jednu trku u šampionatu Formule 1, pošto je već sve impresionirao na testiranjima, pošto je u poslednjih nekoliko godina imao priliku da testira bolide i Red Bula i Renoa.

Pošto je Red Bul glavni sponzor Sitroenovog tima u Svetskom reli šampionatu (WRC), Leb bi mogao da debituje u Formuli 1 u ekipi Toro Roso, što je potvrdio i prvi čovek francuske ekipe Olivije Kvesnel, koji je rekao da će Francuzu biti dozvoljeno da se takmiči u Formuli 1 ako mu se ukaže prilika.

„Nisam šef ekipe u Formuli 1 pa ne mogu da ponudim Sebastijanu mesto u timu, ali ako neko to učini Sitroen će mu dati dozvolu da učestvuje na trci u Abu Dabiju, pošto će reli sezona tad već biti gotova“, rekao je Kvesnel.

Leb je u poslednjih nekoliko nedelja povezivan sa ekipom USF1, koja će sledeće godine debitovati u Formuli 1, ali je Kvesnel rekao da Sitroen trenutno pregovara sa Francuzom oko produžetka saradnje na još dve godine.

„Obe strane su zainteresovane za nastavak saradnje. Nisam čovek koji se kocka, ali se kladim da će Leb sledeće godine i dalje biti reli vozač“, istakao je Kvesnel.

Trka za Veliku nagradu Abu Dabija vozi se 1. novembra, dok se sezona u Svetskom reli šampionatu završava 25. oktobra, kada je poslednji dan Relija Velike Britanije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: