Di Luka demantovao doping

Italijanski biciklista Danilo di Luka demantovao je na saslušanju u Olimpijskom komitetu Italije da je koristio doping sredstva.

Izvor: B92, Beta

Sreda, 26.08.2009.

15:57

Default images

Ovaj 33-godišnji biciklista, bivši pobednik ’Trke oko Italije’, doputovao je u Rim u pratnji dvojice advokata, a posle jednosatnog saslušanja izjavio je da je dobio još jedan mesec kako bi se pripremio za svoju odbranu. Di Luka je bio pozitivan na krvni doping CERA, 20. i 28. maja tokom ’Đira’, na kojoj je zauzeo drugo mesto u generalnom plasmanu.

U svojoj odbrani italijanski biciklista istakao je da su urađena još četiri testa za vreme ’Trke oko Italije’ i da su svi bili negativni.

"CERA je preparat koji je poznat nešto više od godinu dana. Znamo da tragovi ostaju u bubrezima mesec dana nakokn korišćenja, pa je pitanje zašto bih uzeo to sredstvo u vreme ’Đira’", rekao je Di Luka.

Međunarodna biciklistička federacija suspendovala je Di Luku, dok se u Italiji protiv njega vodi istražni postupak. Posle pobede na 'Djiru' 2007. godine, Italijan je bio kažnjen sa tri meseca suspenzije, jer je posetio lakara osumnjičenog za davanje zabranjenih supstanci sportistima.

U slučaju da ga proglase krivim, Di Luka će se suočiti sa četvorogodišnjom suspenzijom, jer bi mu to bio drugi doping prekršaj u karijeri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

16 h

Podeli: