Deo 'delija' vraćen kući zbog krađe

Huligani među navijačima Crvene zvezde, koji su putovali na meč sa Slavijom, divljali su na putu po benzinskim pumpama u Češkoj zbog čega je 44 njih proterano.

Izvor: B92, Beta

Sreda, 19.08.2009.

20:03

Default images

Češki mediji javljaju da je policija naredila da 44 navijača do ponoći mora da napusti Češku. Navijači iz jednog autobusa krali robu su na benzinskoj pumpi pored mesta Ladne blizu češko-slovačke granice, dok su u mestu Hustopače navijači takođe krali robu, a pumpu su išarali sprejom. Vlasnik pumpe je štetu procenio na 4.000 evra.

"Policija je privela 69 navijača i pod nadzorom policije autobus se vratio na benzinsku pumpu, gde su ih suočili sa snimcima kamere. Ukupno 14 navijača kažnjeno je zbog krađe", izjavio je novinarima portparol regionalne južno-moravske policije Pavel Švab.

Četrnaest navijača Crvene zvezde, kao i još 15 koji, po tvrdnji policije, nisu imali regulisano zdravstveno osiguranje, moraju do ponoći da napuste Češku, jer im je policija zbog kršenja ovdašnjih zakona, skratila rok do kojeg viza važi.

Autobus sa tom drugom grupom od 48 navijača policija je sačekala u Pragu uveče, a u autobusu je našla sprejeve i šablone koje su upotrebili da švrljaju po benzinskoj pumpi.

"Ishod je taj da 12 navijača nije delimično poštovalo uslove za ulazak u Češku, a trojica uopšte. Tih 15 ljudi biće proterano. Četiri osobe smo priveli na policijsku stanicu zbog sumnje da su počinile krivično delo time što su oštetili tuđu imovinu natpisima sprejem", kazao je portparol praške policije Tomaš Hulan.

Češka policija je utakmicu Slavija - Crvena zvezda u kvalifikacijama za Ligu Evropa unapred ocenila kao visoko rizičnu.

Češka policija je prošle godine imala problema sa hrvatskim navijačima koji su tokom divljanja po Pragu, vršili nuždu po zidu drevne gradske većnice i dizali ruke u nacistički pozdrav. Policija tada nije reagovala iz straha da ima posla sa ratnim veteranima.

"Utakmica je ocenjena kao visoko rizična pre svega zbog navijača gostujućeg kluba. Imaju pirotehniku, poznati su po nasilju i grubosti pod uticajem alkohola. Policija će biti u stanju pripravnosti od osam ujutru u četvrtak, a na raspolaganju će joj biti 280 policajaca", kazala je portparolka praške policije Eva Miklikova.

Češki mediji upozoravaju da Crvena zvezda zbog svojih 'delija' dobija često kazne od međunarodnih fudbalskih organizacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

210 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: