Van der Sar osam nedelja van terena

Golman Mančester Junajteda Edvin van der Sar biće osam nedelja van terena pošto je morao na operaciju zbog polomljenog prsta i kosti leve ruke.

Izvor: B92, eurosport

Sreda, 05.08.2009.

12:31

Default images

38-godišnji Holanđanin se povredio prilikom odbrane penala koji je šutirao Danijel Pranjić na utakmici koju su ’crveni đavoli’ igrali sa minhenskim Bajernom u okviru predsezonskog Audi Kupa u Nemačkoj. Junajted je na toj utakmici poražen 7:6 posle izvođenja penala.

Očekuje se da se Van der Sar neće naći u timu Aleksa Fergusona pre druge polovine septembra što znači da će se na golu aktuelnog šampiona Engleske na početku nove sezone naći ili Ben Foster ili Komaš Kuščak. Prema prvim procenama Holanđanin bi mogao da prošusti čak 12 utakmica, a najranije bi mogao da se vrati na teren 29. avgusta.

Menadžer Junajteda je prošlog meseca pružio podršku 26-godišnjem Fosteru koji želi da se istakne kao prvi golman nacionalnog tima Engleske. Foster na četiri od deset utakmica, na koliko je branio od dolaska iz Stouk Sitija u julu 2005. godine, nije primio nijedan gol, i već duže vreme je najavljivan kao zamena za Van der Sara kada se Holanđanin povuče. S druge strane Kuščak je odigrao 37 utakmica u dresu Junajteda od prelaska iz Vest Bromviča pre tri godine.

Fudbalere Mančester Junajteda prva utakmica očekuje 9. avgusta protiv Čelsija u borbi za Komjuniti šild, a nedelju dana kasnije započinju odbranu titule protiv Birmingema.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: