Kadeti osvojili turnir u Ukrajini

Kadetska fudbalska reprezentacija Srbije, igrači rođeni 1993. godine, pobednik je turnira "Viktor Banjikov" u Ukrajini.

Izvor: B92, www.fss.rs

Utorak, 26.05.2009.

21:15

Default images

U finalnom meču, izabranici selektora Branka Vukašinovića pobedili su vršnjake iz Turske rezultatom 2:0 (1:0). U takmičenju po grupama, kadeti Srbije osvojili su prvo mesto ispred Italije, Ukrajine i Litvanije. Treće mesto na turniru zauzela je selekcija domaćina Ukrajine.

Pobedu u finalu nagovestio je Ivan Dragićević golom u drugom minutu. Prekid je bio najjače oružje izabranika Branka Vukašinovića na turniru u Ukrajini, što se potvrdilo i u finalu. Luković je u 70. sekundi centrirao iz kornera, a Dragićević je bio spretan u šesnaestercu i nogom savladao Džandemira - 1:0.

Turci su zatim, imali više loptu u posedu, udarac Turkua sa 30 metara Pajović je odbranio krajnjim naporom. Sudija Abdula je nešto kasnije poništio pogodak Divjaka zbog ofsajd pozicije.
www.fss.rs
Matija Nastasić je mogao da poveća prednost Srbije u 24. minutu, ali je Ozdemir sa gol linije sprečio pogodak. Pajović je deset minuta kasnije ponovo osujetio pokušaj Turka, dok je na drugoj strani Džandemir intervenisao posle šuta Mijailovića.

Blizu izjednačenja Turska je bila u 54. minutu, Vardar je poslao loptu pored istrčalog golmana Pajovića, ali i stative. Rakićev lob 14 minuta kasnije nije bio uspešan, a sreća je bila uz "orliće" minut kasnije kada je Pehlivan pogodio okvir gola.

Dileme oko pobednika rešio je rezervista Lazar Marković, u kontri je pobegao čuvarima, izašao sam ispred Džandemira i lako ga naterao na kapitulaciju.

Kapiten kadeta Srbije, Matija Nastasić, primio je pehar iz ruku Sergeja Bubke, legendarnog skakača s motkom, sada predsednika Olimpijskog komiteta Ukrajine. Jevrem Kosnić, vezista Srbije, proglašen je za najboljeg igrača sredine terena na turniru.
www.fss.rs
Selektor kadetske reperzentacije Srbije, Branko Vukašinović imao je mnogo razloga za zadovoljstvo posle osvajanja pobedničkog pehara na turniru „Viktor Banjikov" u Ukrajini.

„Na ovom takmičenju naša zemlja je učestvovala više puta, nikad nije pobedila, a ovo je i prvi trijumf selekcije pod imenom Srbija. Protiv Turske smo odigrali kvalitetno u svim delovima tima, posebno u defanzivi jer rivalu nismo dozvolili da nam stvori šansu. Rano smo poveli, a onda čekali šansu iz kontranapada i iskoristili je. Najviše me raduje što su petorica novih igrača u odnosu na prethodni turnir pokazala da mogu da računam na njih, počeli smo da dišemo istim plućima“, rekao je Vukašinović.

Treće mesto na turniru osvojili su domaćini Ukrajinci posle boljeg izvođenja jedanaesteraca protiv Poljske (5:4, 1:1, 1:1).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: