IV: Rodik eliminisao Đokovića

Srpski teniser Novak Đoković eliminisan je sa Masters turnira u Indijan Velsu, porazom u četvrtfinalu od Amerikanca Endija Rodika, sa 6:3, 6:2.

Izvor: B92

Subota, 21.03.2009.

00:19

Default images

Đoković je odigrao jedan od najlošijih mečeva sezone, a samo 68 minuta trebalo je domaćem favoritu da izbaci aktuelnog šampiona Indijan Velsa. Rodik će u polufinalu igrati sa pobednikom četvrtfinalnog duela između Rafaela Nadala i Huana Martina del Potra.

Đoković je loše ušao u meč i prepustio protivniku već prvi servis-gem, uz samo jedan osvojen poen. U sledećih nekoliko gemova srpski teniser je uspeo da povrati samopouzdanje, ali ne i da ugrozi Rodika na njegovom servisu. U devetom gemu, Amerikanac je iskoristio treću brejk loptu i rešio set u svoju korist sa 6:3.

Tek u trećem gemu drugog seta Đoković je imao brejk loptu, ali je Rodik uzvratio sa dva karakteristična servisa i spasio gem. Đoković je uspeo da izjednači na 2:2, ali je to bio poslednji gem koji je osvojio.

Sledeća četiri pripala su Rodiku, uz dva brejka, najpre u šestom gemu, kada je Đoković poslao jednu loptu u mrežu, a zatim i u osmom, kada je svetski broj 3 duplom servis greškom poklonio Rodiku set i meč loptu, a Amerikanac koristi već prvu nakon što je Đoković poslao loptu u aut.

Rodik je tako poveo sa 3:2 u međusobnim duelima i u polufinalu će igrati protiv Nadala ili Del Potra. Sa druge strane, Đoković nastavlja ATP turneju sledeće nedelje u Majamiju.

Đoković - Rodik 0:2 (3:6, 2:6) - prvi servis: 67% - 79%; osvojeni poeni na prvi servis: 50% - 68%; na drugi servis 50% - 80%; ukupno osvojenih poena na servis: 50% - 71%; na servis protivnika 29% - 50%.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

282 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: