Čubrić odredio spisak za Trst

Selektor biciklističke reprezentacije Srbije Radiša Gile Čubrić, odredio je ekipu za prvu međunarodnu trku u novoj sezoni 33. „Trofej slovenačke zajednice“.

Izvor: B92

Četvrtak, 26.02.2009.

16:57

Default images

Trka se održava u mestu Lonjer kraj Trsta 1. marta. Na ovoj trci kategorije 1.2 učestvovaće Predrag Prokić, Dragan Spasić, Aleksandar Dukić i Goran Šmelcerović (Železničar MBN, Niš), Slobodan Pajić (Partizan), Žolt Der i Esad Hasanović (obojica profi tim Ćentri de la Kalcatura, San Marino) i Gabor Kasa (profi tim P nivo betonekspres, Budimpešta).

Rezerve su Aleksandar Milivojević i Marko Stanković (Metalac, Kraljevo) i Đorđe Jovanović (Borac, Čačak).

“Ovo je dobra ekipa, Dukić je več upisao svetske bodove na trci „Oko Egipta“ kada je u etapama dva puta bio drugi, a Prokiću je za malo izmaklo postolje, bio je jednom četvrti. Der i Hasanović na trku dolaze sa priprema na Jadranu i biće dragocena pojačanja u ekipi“, izjavio je selektor Čubrić.

“Konkurencija je na ovoj trci uvek svetska, očekujemo i ove godine oko 200 vozača“,zaključio je Čubrić.

Prošle godine, tešku stazu (138 km sa dosta brda) od 174 učesnika završila su 94 biciklista. Mladen Mirković je bio 74, Goran Šmelcerović 76, Gabor Kasa 90, a Dragan Spasić 91. Pobedio je Italijan Manuele Boaro (Zalf Dezire) ispred Hrvata Mateja Kvasine (Perutnina Ptuj) i Italijana Đanluke Branbile (Zalf Dezire). Esad Hasanović je 2007. godine bio 44. Od biciklista iz nekadašnje Jugoslavije na ovoj trci pobeđivali su samo Ivica Čolig iz zagrebačke Metalijakomerc 1979. (kada je Puljanin Bruno Bulić bio treići) i Bruno Bulić koji je 1983. trijumfovao pretekavši Slovenca Primoža Čerina

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: