Uspešan debi Žilića u Rijeci

Izvor: B92, Novi list

Nedelja, 31.07.2005.

23:54

Default images

Dragan Žilić, nekadašnji reprezentativac SiCG debitovao je u prvenstvenoj utakmici za Rijeku, a hrvatska štampa opisuje njegov debi kao 'pobedu nad radikalnim navijačima tog kluba.

Riječki 'Novi list' piše da je 'u 60. minutu utakmice Rijeke i Cibalije na zapadu Kantride razvijen transparent sa porukom "Žiliću van iz Rijeke, van iz Hrvatske", radikalni dio Armade koji do tada nije prestajao vređati golmana 'bijelih' napustio je tribine, a započelo je svojevrsno uskrsnuće civilizovane Rijeke. Preostali deo Armade i gledaoci sa ostalih tribina zapevali su pesmu "Moja Rijeko vodi nas do pobjede" i na kristalno jasan način podržali klub i Dragana Žilića.'

Utakmica drugog kola hrvatskog prvenstva nije bila toliko zanimljiva na terenu, Rijeka je lako pobedila sa 4:1, a sukob 'dve opcije' na tribinama počeo je pre prvog sudijskog zvižduka.

'Da se najave Armade o blažem protestu protiv Dragana Žilića neće ostvariti, bilo je jasno već pre početka utakmice, kada su se sa zapada počele oriti dobro znane pesme od prošle subote. Jednako kao i tada, uvrede nije prihvatio veliki deo navijača na zapadu, a kako je utakmica tekla počeli su se buditi i gledoci na centralnoj tribini. Prvo zvižducima Armadi (na što je sa zapada odjeknulo "centralni Srbi") i pljeskom Žiliću, a od 60. minuta i onim što se u tom delu gledališta retko događa, pesmom i glasnim navijanjem. Na kraju utakmice svi su igrači Rijeke gromoglasno pozdravljeni sa svih tribina, a Žilić je publici otpozdravio pljeskom,' piše 'Novi list'.

Dragan Žilić je po izlasku iz svlačionice odavao utisak konačno zadovoljnog i smirenog čoveka.

"Čestitam saigračima na super odigranoj utakmici. Armada? Ta priča je već ispričana. Nadam se da se dobro videla podrška navijača. Ne želim raspirivati mržnju na tu temu, zanimaju me samo rezultati kluba," rekao je Žilić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: