Divac: Ostajem do kraja mandata

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac potvrdio je da ostaje na čelu OKS do isteka mandata u februaru 2017. godine.

Izvor:

Sreda, 04.03.2015.

18:31

Default images
StarSport

"Moje angažovanje u OKS ostaje nepromenjeno do kraja olimpijskog ciklusa, a obzirom na to da sam i do sada ziveo na relaciji Sjedinjene Američke Države-Srbija, posao u Sakramentu neće ni na koji način uticati na obavljanje funkcije predsednika Olimpijskog komiteta Srbije“, rekao je Vlade Divac.

Jedan od najboljih košarkaša u istoriji naše zemlje je u utorak izabran je na mesto potpredsednika košarkaških operacija Sakramento Kingsa, ali je naglasio da njegovo angažovanje u OKS ostaje nepromenjeno do kraja olimpijskog ciklusa.

Divčeve dužnosti u Sakramentu će biti da savetuje većinskog vlasnika Viveka Ranadivea, članove uprave koju vodi generalni menadžer Pit D'Alesandro, kao i stručni štab koji vodi trener Džordž Karl. On je tako dobio zvanično najvišu funkciju u košarkaškom sektoru kluba.

"Sistem rada unutar Olimpijskog komiteta Srbije postavljen je tako da uspešno funkcioniše već sedmu godinu, čak i onda kada ja nisam u Srbiji, prvenstveno kroz angažovanje potpredsednika Žarka Paspalja i Ivana Todorova, kao i ostalih članova Izvršnog odbora", dodao je Divac, "Zadovoljstvo mi je što sam dobio priliku da se vratim u klub za koji me vežu najlepše uspomene u mojoj košarkaškoj karijeri. Smatram da je mesto potpredsednika u Sakramentu velika čast i da ovo može biti samo dodatna snaga za našu olimpijsku kuću u međunarodnim okvirima".

Vlade Divac pored funkcije predsednika, obavlja i funkciju člana Izvršnog odbora Asocijacije nacionalnih olimpijskih komiteta, član je Centralnog borda FIBA ispred Komisije za igrače, a na čelu je i fondacije "Ana i Vlade Divac“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: