Partizan pao Pod Bagdalom – 2:0

Napredak iz Kruševca naneo je najteži poraz Partizanu ove sezone, pošto je na stadionu Pod Bagdalom slavio sa 2:0 u derbi meču 25. kola Jelen Superlige.

Izvor:

Utorak, 22.04.2014.

16:00

Default images

Kruševljani su posle otvorene igre u uvodih pola sata prvi iskoristili priliku za gol, Trujič je pronašao Vidakovića na petercu – a ovaj je iz prve smestio iza Lukača.

Tim rezultatom otišlo se na odmor, da bi Partizan pritiskao, napadao i držao kontrolu sve do 73. minuta, kada je, posle kontre i šuta Gavrića, rezervista Božović poslao loptu u praznu mrežu

Vojvodina je pobedom nad OFK Beogradom otvorila kolo, dok su u terminu od 16 časova odigrana još četiri susreta.

Meč između Crvene zvezde i Radničkog iz Niša na programu je od 18 časova.


Aktuelni šampion je trećim porazom u sezoni omogućio večitom rivalu da, eventualnom pobedom protiv Nišlija, stekne šest bodova prednost pred derbi naredne subote. Dodatni hendikep za ekipu Marka Nikolića predstavljaće i neigranje kapitena Saše Ilića, zbog nagomilanih žutih kartona.

S druge strane, ekipa Nenada Lalatovića stigla je do važna tri boda u borbi za opstanak, a sada im nedostaje samo još jedan da i matematički to učine.

Tok meča:

Sastavi:

Napredak: Krznarić, Trujić, Milošević, Udovičić, Cevtković, Mićić, Janičić, Dimitrov, Regan, Vidaković (Božović 65), Gavrić

Partizan: Lukač, Trajković, Obradović, Stanković, Volkov, Drinčić, Brašanac (Lazović 60), Pantić (Ninković 60), Ilić, Luka (Malbašić 46), Škuletić

Crno-beli su krenuli ofanzivno od samog starta, pa se uvvodnih 180 sekinudi igralo isključivo ispred gola Krznarića. Prvi udarac na meču uputio je mladi Danilo Pantić, ali je loptu u korner skrenuo neko od defanzivaca domaćih. Upravo posle udarca iz ugla, Napredak je prvi put zapretio, imali su domaći kontru tri na jedan, ali se mladi Pantić vratio i u poslednji čas izbio loptu do golmana Lukača.

Domaći su se oslobodili pritiska, da bi Gavrić zapretio iz slobodnjaka u petom minutu, a več u narednom napadu Predrag Luka promašuje najbollju priliku u dosadašnjem toku meča. Brašanac ga je lepo proigrao uz desnu liniju šesnesterca, ali je bivši igrač Rada šutirao pored gola.

Posle uvodne inicijative gostiju Kruševljani su se opustili i preuzeli kontrolu na terenu, uspeli su nekoliko puta da stvore opasnu situaciju pred golom Partizana, ali ne i vise od toga. Ipak, u 17. minutu Trujić lako prolazi po levom boku i šalje loptu pred gol, ali Trajković u poslednji čas izbacuje u korner. Posle udarca iz ugla usledila je najbolja prilika za domaće, Janićijević je bio najviši na petercu, ali je lopta završila za malo preko prečke.

Mogao je Napredak do vođstva u 22. minutu, Trajković je uklizao na ivici igrališta, kako bi sprečio kontru domaćina, ali se ona odbila od noge Trujića i dala mu idealan for. Imao je krilni napadač Vidakovića desno, ali se 'igbubio' u odluci da li da doda ili pokuša da prođe, pa je odigrao očajnu loptu u noge igrača Partizana.

Nastavio je Napredak da preti, što im se isplatilo u 31. minutu, posle novog odličnog prodora Trujića po levom boku. Lako je ponovo pretrtrčao čuvara i poslao loptu na prvu stativu, a Vidaković je iz prve smestio u bliži ugao gola Lukača – 1:0.

Partizan je do odlaska na odmor pokušao da dođe do izjednačenja, a, pored kapitena Ilića i mladog Pantića, jedini raspoložen za igru je Predrag Luka. Posle faula nad njim Nikola Drinčić je opasno zapretio iz prekida, ali nije uspeo da pogodi okvir gola.

S druge strane, domaćin se zatvorio i povukao posle vođstva, ali je i dalje opasan posle kontranapada. Oni uglavnom idu preko leve strane i bivšeg igrača Teleoptika Nikole Trujića, koji lako izlazi na kraj sa čuvarima. Obe ekipe imale su po priliku sa distance do odlaska na odmor, ali su šutevi Pantića i Dimitrova završili pored gola.

Trener gostiju Marko Nikolić izvršio je izmenu na startu drugog dela igre, Predrag Luka napustio je teren, a umesto njega je ušao Nikola Malbašić.

Partizan je krenuo silovito od starta drugog dela igre, Pantić je vukao loptu do kaznenog i lepo je odložio do Škuletiča, bivši napadač Vojvodine vara čuvara i šutira u kontra ugao, ali pogađa stativu.

Nastavio je tim iz Beograda da pritiska poslednju liniju domaćeg tima i stvara opasnost ispred gola Krznarića. U 50. minutu igrača Partizana tražili su penal posle igranja rukom jednog od defanzivaca gostiju, ali je sudija procenio da je ruka bila u prirodnom položaju.

Način igre Partizana otvorio je domaćima još vise prostoora za kontre. Ponovo je Trujić proleteo levim bokom i uposlio Vidakovića, strelac jedinog gola je sačekao podršku i proigrao usamljenog Dimitrova na penalu – ali ovaj okleva i šansa odlazi u nepovrat.

U 56. minutu došlo je do čarki između Janićijevića i Ilića, povod je bio oštar start Janičića sa dve noge. kapiten Partizana je burnuo reagovao i nasrnuo na rivala, a sve se završilo obostranim žutim kartonima. Javna opomena kobnija je za kapitena Partizana, koji će zbog nje propustiti večiti derbi.

Na terenu se ubrzo našao i Darko Lazović, umesto Darka Brašanca, dok je mladog Danila Pantića zamenio Nikola Ninković. Tenzija na terenu je sve veća, a Partizan nastavlja sa napadima. Crno-beli prete uglavnom preko bokova i posle kornera, dok Napredak neuspeva nikako da uspostavi kontrolu.

Veliku šasnu za Partizan u 64. minutu propušta rezervista Darko Lazović. Ninković je poslao odličnu loptu na drugu stativu, bivši napadač Zenita našao se sâm, skočio, ali je lopta završila pored stative gola domaćih.

Nije Partizan odstupao od ofanzivne igre, Napredak se uglavnom branio sa svim igračima iza lopte, da bi iz prve ozbiljnije kontre u drugom poluvremenu stigli do vođstva od dva gola. Ovoga puta kotra je tekla preko desnog boka, Gavrić je šutrao sa ivice kaznenog, Lukač je kratko odbio loptu – a rezervista Božović je smireno sproveo u praznu mrežu - 2:0.

Posle drugog gola domaći su se ponovo povukli na svoju polovinu, a Partizan je ponovo preuzeo kontrolu i inicijativu. I dalje igrači u crno-belim dresovima pokušavaju uglavnom dugim loptama i posle centaršuteva da smanje rezultat, ali za sada bez uspeha.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

320 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: