Danilović: Daleko smo od neuspeha

Prvi čovek Partizana mt:s Predrag Danilović rekao je da to što ’crno-beli’ nisu uspeli da odbrane titulu u ABA ligi nije neuspeh.

Izvor: JT

Petak, 04.05.2012.

09:57

Default images

Partizan je u regionalnoj ligi stao u polufinalu, u kojem je poražen od Cedevite, ali je osvojio Kup i dalje je favorit za titulu nacionalnog šampiona.

Naravno da smo svi želeli finale u Tel Avivu, ali ako se prisetimo da smo pred početak sezone zacrtali cilj da odemo na ’fajnal for’ Jadranske lige, poraz u polufinalu nije neuspeh. Znalo se da je Makabi najkvalitetniji, a s obzirom na to da se odavno znalo ko će biti domaćin završnog turnira, bilo je realno da izraelski klub osvoji titulu. Tačno je da smo posle pet godina ostali bez regionalnog trofeja, ali naš rezultat je daleko od neuspeha, niti je smak sveta“, istakao je Danilović.

Na pitanje da li smatra da tim koji Partizan ima trenutno nije kvalitetan kao prethodni, Danilović je rekao:

To su me pitali i pred prošlu sezonu, a osvojili smo tri trofeja. Selektirali smo tim od najkvalitetnijih igrača koji su u tom momentu mogli da se angažuju i koji su, po našem sudu, mogli da igraju u Partizanu. Od 2000. godine imali smo timove za koje su mnogi mislili da su slabiji nego prethodni, a ostvarivali su sjajne rezultate, ili obratno, da rezultat nije pratio kvalitet pojedinih ekipa. Tako je to u sportu“.

Na kraju sezone Partizan će ponovo biti prinuđen da renovira sastav, a Danilović je istakao da je još rano pričati o tome.

Tačno je da značajnom delu igrača ističu ugovori, ali imamo pet-šest momaka koji ove godine nisu pružili ono čemu smo se nadali. Došli su iz drugih sredina, treba im vreme da se prilagode, jer su prvi put u zahtevnom sistemu. Partizan je veliki klub, sa visokim zahtevima, pa ne možemo samo na mlade da se oslonimo. Ipak, o tome kako će Partizan izgledati sledeće godine razgovaraćemo na kraju sezone. Do tada, glavni cilj je titula u Superligi. Sada svi mi, uprava, stručni štab, igrači, zajedničkim snagama moramo da izvučemo poslednje atome snage da osvojimo trofej. Jer, jednog dana kada igrači ne budu u Partizanu, biće upamćeni po titulama“, naglasio je Danilović.

Iako se poslednjih dana mnogo spekulisalo da Danilović planira povlačenje sa mesta predsednika na kraju sezone, on to negira. Prvu čovek Partizana takođe ističe da ’crno-beli’ zaslužuju A licencu Evrolige.

Iskustvo me je naučilo da tu nema nekih posebnih pravila. Odavno je trebalo da Partizan ima A licencu, ali uvek se nađe neki novi razlog, dese se neki novi uslovi, pravila. Zato ne mogu ništa konkretno da vam kažem. Ipak, velika je stvar što smo i za sledeću sezonu obezbedili učešće u Evroligi, nastavili sa prisustvom na najvećoj sceni. Zbog birokratskih razloga, još nije počela izgradnja dvorane, ali smo sada uspeli i to da rešimo. S ponosom mogu da kažem da je sve u redu i da ćemo je uskoro izgraditi“, rekao je Danilović za „Novosti“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: