Stenli kup u pravoslavnoj crkvi!

Hokejaš Boston Bruinsa Milan Lučić napravio je nesvakidašnji potez pošto je trofej Stenli kupa odneo u pravoslavnu crkvu u Vankuveru.

Izvor: B92

Sreda, 24.08.2011.

17:56

Default images

Momak koji je rođen u Vankuveru, reprezentativac Kanade i član Boston Bruinsa uspeo je da sa svojim saigračima da osvoji titulu, odnosno Stenli kup.

Boston je u finalu bio bolji od Vankuver Kanuksa, 4:3 u pobedama, a svaki igrač koji osvoji šampionsku titulu ima, po tradiciji, pravo da provede jedan dan sa Stenli Kupom onako kako želi.

Lučić je za razliku od mnogih igrača koji uglavnom prave žurke na kojima izlažu prestižni trofej, odlučio da radost podeli sa svojim narodom u crkvi i Kulturnom centru Srba u Kanadi.

“Jedva sam čekao da ga izvadim iz kutije. Trofej je bio moj na jedan dan. Sav sam se naježio, od nervoze su proradili leptirići u stomaku. Pogledajte me, sav sam se preznojio! Baš sam uzbuđen. Bio je divan osećaj kada sam izvadio trofej iz kutije. Odneo sam ga u srpski kulturni centar i u pravoslavnu crkvu. Želeo sam da uradim nešto za njih. Imam sjajnu podršku srpske dijaspore, jer sam ja iz te zemlje. Želeo sam da ga odnesem tamo. Bila je ovo sjajna godina za srpske sportiste. Ja sam osvojio stenli kup, Peđa Stojaković NBA ligu, Novak Đoković Australijen open i Vimbldon. Milsio sam da bi i zbog toga bilo lepo da ovo uradim.”

Snažni hokejaš koji je rođen u Vankuveru odneo je trofej Stenli Kupa u srpsku pravoslavnu crkvu Svetog Arhangela Mihaila i podelio radost sa nekoliko stotina naših ljudi koji žive u Vankuveru. Nova sezona za Lučića i Bruinse u NHL počinje 6. oktobra a slede pripreme i predsezona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: