Jokanović: "Ključ mečevi kod kuće"

Izvor: B92

Utorak, 07.10.2008.

14:54

Default images

Trener fudbalera Partizana Slaviša Jokanović ocenio je posle žreba da je njegov tim dobio najjaču grupu u takmičenju i istakao da će "crno-beli" šansu za prolaz dalje tražiti u dve utakmice koje igraju kod kuće. "Liga UEFA je ove sezone veoma kvalitetno takmičenje. U njemu jednostavno nema lakih protivnika. Naša grupa je sigurno jedna od najjačih, a mozda i najjaca. Mislim da je Sevilja najkvalitetniji od pet timova u nasoj grupi", rekao je Jokanović posle žreba.

Trener fudbalera Partizana Slaviša Jokanović ocenio je posle žreba da je njegov tim dobio najjaču grupu u takmičenju i istakao da će "crno-beli" šansu za prolaz dalje tražiti u dve utakmice koje igraju kod kuće.

"Liga UEFA je ove sezone veoma kvalitetno takmičenje. U njemu jednostavno nema lakih protivnika. Naša grupa je sigurno jedna od najjačih, a mozda i najjača. Mislim da je Sevilja najkvalitetniji od pet timova u našoj grupi", rekao je Jokanović posle žreba.

Na žrebu u Nionu Partizan je svrstan u grupu C, sa španskom Seviljom, nemačkim Štutgartom, italijanskom Sampdorijom i belgijskim Standardom.

Prema Jokanovićevim rečima, svi Partizanovi protivnici ove sezone će se boriti za titule u nacionalnim šampionatima.

"Sve ove ekipe, uključujući i našu, boriće se ove sezone, u svojim domaćim prvenstvima da od naredne jeseni igraju Ligu šampiona. Pritom će imati i realne sanse da to ostvare, što govori o kvalitetu grupe", objasnio je Jokanović.

Jokanović je takođe istakao da Partizanovu šansu vidi u utakmicama u kojima će 'crno-beli' biti domaćin.

Sekretar stručnog štaba Partizana Ljubiša Ranković ocenio je da je grupa njegovog tima najteža u ligi Kupa UEFA, ali je istakao da fudbaleri šampiona Srbije "mogu da se nose sa svima".

"Igrači su pre žreba priželjkivali ekipe sa Zapada i ta želja im se ispunila. Naša grupa je najteža i nismo imali sreće. Uostalom, Kup UEFA je ove godine jači nego ikada", rekao je Ranković novinarima na stadionu Partizana posle žreba u Nionu.

"Poznajemo Štutgart, Sevilju i Sampdoriju, pošto svi pratimo velike lige. Ispade da je Standard najslabiji jer je došao iz petog šešira, ali ne treba zaboraviti da su namučili Liverpul u kvalifikacijama za Ligu šampiona", rekao je Ranković.
Član stručnog štaba ocenio je da je Sevilja prvi favorit, a da će se ostale ekipe boriti za drugo mesto.

Ranković je kazao i da se nada pomoći srpskih igrača u tim klubovima, kao i iskustvu veznog igrača Almanija Moreire, koji je nastupao za belgijski tim.

"Moreira je igrao u Standardu, dobro ih poznaje. U Sevilji igra Ivica Dragutinović, u Standardu Milan Jovanović, dok za Sampdoriju nastupa Nenad Krstičić. Nadam se da će nam dati informacije, bez obzira što su nam rivali", rekao je Ranković.

Fudbaler Partizana Lamin Dijara rekao je da je zadovoljan žrebom i ocenio je da je jedino Sevilja izraziti favorit.

"Iskreno, mislim da nismo prošli toliko loše, jer mi se čini da je najjača grupa A (Šalke, PSŽ, Mančester Siti, Rasing Santander i Tvente", rekao je Dijara.

"U našoj grupi jedino je Sevilja izraziti favorit za osvajanje prvog mesta, a sa svima ostalima možemo ravnopravno da igramo. Mislim da možemo da izborimo drugo ili treće mesto, koje vode u šesnaestinu finala", dodao je senegalski internacionalac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

13 h

Podeli: