"Zlikovac" Bruks VIDEO

Drugi put ovog meseca krilo Memfis Grizlisa Dilon Bruks suočava se sa automatskom suspenzijom od jedne utakmice zbog ukupnog broja tehničkih grešaka u sezoni.

Izvor: B92

Utorak, 21.03.2023.

09:00

Foto: Profimedia

U još jednom zanimljivom nastupu upornog defanzivca poznatog kao "Zlikovac", Bruks je napravio svoju 18. tehničku grešku u sezoni jer je ismevao klupu Dalasa tokom pobede Grizlisa 112:108 u ponedeljak uveče.

Konkretno, Bruks je ismevao rezervno krilo Mavsa Tea Pinsona nakon što je zakucao 7:31 pre kraja treće četvrtine.

Bruks je pantomimom mahao pomponima, insinuirajući da je Pinson zarađivao platu kao navijačica, a ne kao igrač.

"Tip je stajao na klupi. Trebalo bi da sedne"
, rekao je Bruks, pozivajući se na pravila o uređenju klupe NBA koja su dodata između dve sezone, velikim delom zbog Pinsonovih nestašluka tokom prošlogodišnjeg plej-ofa.

"Trebalo bi da to stavimo na znanje, ali samo želim da mu dam do znanja da je navijačica",
dodao je igrač Grizlisa.

Pinson je odgovorio na Tviteru: "Imam nekretninu koju vidim" sa emotikonom koji se smeje, što je možda reakcija na Bruksov komentaru o posedovanju nekretnina u San Francisku nakon što se sukobio sa Klajem Tompsonom iz Golden Stejta u pobedi Grizlisa u subotu uveče. NBA automatski suspenduje igrače na jednu utakmicu nakon što dobiju 16 tehničkih grešaka u sezoni, a nakon toga za svake naredne dve tehničke.

Bruks, koji predvodi ligu u tehničkim, suspendovan je za meč koji su Grizlisi izgubili od Klipersa u Los Anđelesu 5. marta.

Očekuje se da će ponovo biti suspendovan za utakmicu na domaćem terenu protiv Hjuston Roketsa u sredu.

Bruks bi mogao da izbegne još jednu suspenziju ako se kancelarija lige odluči da poništi ovu tehničku grešku, ali Grizlisi ne smatraju da je to realna mogućnost.

"Videćemo, ali ovo bi moglo biti teško da se vrati",
rekao je trener Grizlisa Tejlor Dženkins, izazvavši smeh u prostoriji.

Bruks, koga je saigrač Džaren Džekson mlađi nazvao "najboljim krilnim defanzivcem u ligi", postao je poznat po svojim antagonističkim nestašlucima koji često dovode do sukoba i povremeno tehničkih grešaka.

"Radim na tome
" rekao je Bruks, koji je takođe suspendovan početkom februara zbog iniciranja svađe sa bekom Klivlend Kavalirsa Donovanom Mičelom.

"Danas sam izgubio kontrolu, ali nekako, na neki način, postoji neki metod za ludilo".
Foto: Profimedia
Kao igrač Memfisa koji obično obavlja najteže defanzivne zadatke, Bruks smatra da je deo njegovih dužnosti da pokuša da mentalno uzdrma protivničke zvezde.

U ponedeljak, to je značilo razmenu prozivki sa bekom Mavsa Kajrijem Irvingom, koji je postigao 28 poena, ali nije imao nijednu asistenciju i šutirao je 0/8 u poslednjoj četvrtini u kojoj je ostao bez poena.

"Rekao je da je moja odbrana trik", rekao je Bruks, "Ali očigledno ga je to poremetilo u četvrtoj četvrtini".

Irving je izvrnuo desni skočni zglob i pogoršao povredu stopala koja ga je izbacila na tri utakmice prošle nedelje, uključujući dva poraza od Grizlija, kada mu je Bruks stao na nogu početkom četvrte četvrtine.

Irving je napustio arenu u čizmi za imobilizaciju stopala, ali je to nazvao merom "predostrožnosti" i izrazio optimizam da će moći da igra u sredu na domaćem meču protiv Voriorsa.

"Osećao bih se drugačije da sam osetio da je Dilon to namerno uradio, ali nisam
", rekao je Irving. Međutim, Irving je odbio Bruksov zahtev da razmene dresove posle utakmice. Irving je dao Bruksu svoj dres Mavsa, ali nije prihvatio ponudu da uzme Bruksov dres Grizlisa.

"Verovatno ću ga dobiti sledeći put", rekao je Irving smešeći se, "Ovaj put ne".

Bruksu to nije smetalo, obećavši da će sam potpisati Irvingov dres i okačiti ga na zid.

"Ja sam Kajrijev obožavatelj, zbog svega za šta se zalaže, načina na koji koristi svoju platformu, njegove košarkaške igre"
, rekao je Bruks.

"Kada odrastaš, težiš da radiš ono što on radi. On je kao Kobi. On je kao Džordan, ti momci. On igra igru drugačijim tempom. Koristi obe ruke. Bog poludistance. I to je mesto gde želim da budem jednog dana kada ću moći više da šutiram".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: