Grupa G: Poraz Arsenala u Moskvi

Izvor: MR

Utorak, 17.10.2006.

21:06

Default images

Fudbaleri CSKA pobedili su u Moskvi Arsenal sa 1:0 u prvom meču 3. kola Lige šampiona. Jedini gol postigao je Brazilac Karvaljo u 24. minutu, iz slobodnog udarca. To je prvi poraz Arsenala u Ligi šampiona ove sezone.

Ruski tim je bio mnogo bolja ekipa na stadionu Lokomotive u Moskvi, a odlične prilike za ubedljiviju pobedu propustili su Vagner Lov i, ponovo, Karvaljo. Domaći su znali da će ih pobeda odvesti iznad Arsenala na tabeli grupe G, tako da su od prvog minuta krenuli u ofanzivu. Dudu i Karvaljo su bili neprekidna pretnja za gol Jensa Lemana i upravo su njih dvojica najzaslužniji za pobedonosni pogodak.

Posle prekršaja Turea nad Duduom na ivici šesnaesterca, Karvaljo je šutirao iz slobodnog udarca kroz živi zid i pored nemoćnog Lemana - za 1:0. Samo nekoliko minuta kasnije Karvaljo je iz voleja ponovo namučio Lemana. Medjutim, Nemac je ovog puta bio uspešniji i odbranio je gol Arsenala sjanom paradom. Zatim je Brazilac Vagner pomislio da je udvostručio prednost CSKA, ali je linijski sudija označio ofsajd, u trenutku kada je Leman već bio savladan.

Sa druge strane, Van Persi je bio najveća pretnja za gol ruske ekipe, ali se dva puta loše snašao u napadu Arsenala. Drugo poluvreme je bilo još zanimljivije. Rane prilike imali su Hleb, sa jedne, odnosno Karvaljo, sa druge strane. Medjutim, najveću priliku u drugom poluvremenu imao je Anri, kada je u finišu utakmice postigao gol, ali je sudija svirao ofsajd.

To je bila poslednja prilika za Arsenal, tako da su Rusi sačuvali prednost i došli do zaslužene pobede.

Porto ubedljiv protiv Hamburga

Reuters
U drugom meču grupe G, posle dve utakmice na kojima nisu uspeli da postignu gol, fudbaleri Porta su u 3. kolu napunili mrežu gostujućem Hamburgu - 4:1.

Dvostruki strelac za portugalski tim bio je Lopez, prvo u 14. minutu, kada je bez problema završio lepu akciju Andersona.

Pre kraja prvog poluvremena, srpski reprezentativac Danijel Ljuboja igrao je rukom u šesnaestercu Hamburga i poklonio Portu priliku za 2:0, koju ne propušta Argentinac Gonzales.

U 69. minutu bilo je 3:0, kada je Postiga doneo novo slavlje portugalskim navijačima na stadionu Dragao , da bi u 81. minutu Lopez, svojim drugim pogotkom, povećao prednost domaćih za prvu pobedu u Ligi šampiona ove sezone.

Počasni pogodak za nemački tim postigao je Trohovski u 89. minutu.

Rezultati grupe G:

CSKA – Arsenal 1:0
Karvaljo 24

Porto – Hamburg 4:1
Lopez 14, 81, Gonzales 45p, Postiga 69 – Trohovski 89

Tabela: CSKA 7(3), Arsenal 6(3), Porto 4(3), Hamburg 0(3)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: