Nova vest
Tenis

Nedelja, 01.05.2011.

19:17

Del Potro uzeo titulu u Eštorilu

Argentinski teniset Huan Martin del Potro pobednik je turnira u Eštorilu, pošto je u finalu savladao drugog nosioca Fernanda Verdaska sa 6:2, 6:2.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Del Potru je to bio prvi turnir na šljaci posle skoro dve godine, a uspeo je da osvoji treći trofej na zemlji, ukupno deveti u karijeri.

On je četvrti Argentinac koji je u poslednjih devet godina slavio u Eštorilu, to je prethodno pošlo za rukom Davidu Nalbandijanu (2002, 2006), Huanu Čeli (2004) i Gastonu Gaudiju (2005).

“Sve je bilo savršeno, igram bolje iz dana u dan i spreman sam za nove pobede. Odlično sam servirao, imao sam samopouzdanja i iskoristio sam sve šanse”, rekao je Argentinac.

Delpo je u prvom setu izgubio samo šest poena na svoj servis, a set je završio asom za 33 minuta igre. Slični scenario viđen je i u drugom setu, pa je Argentinac zasluženo stigao do trofeja.

“Igrao je bolje od mene i zato je pobedio. Igrao je sjajno i nisam imao mnogo prilika da ga ugrozim. Pogađao je snažno i duboko u polje, tako da mi je bilo teško da budem agresivan”, izjavio je Verdasko.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu