Nova vest
Tenis

Petak, 18.03.2011.

19:00

Đoković preko Gaskea do polufinala

Srpski teniser Novak Đoković pobedom nad Rišarom Gaskeom plasirao se u polufinale prvog Mastersa sezone koji se igra u Indijan Velsu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Đoković je do trijumfa nad francuskim teniserom došao sa 6:2, 6:4, posle jednog sata i 35 minuta.

U borbi za finale Đokovića očekuje susret sa Švajcarcem Rožerom Federerom, koji je pobedio sunarodnika Stanislasa Vavrinku. U drugom polufinalu se sastaju Rafael Nadal i Huan Martin del Potro, a oba meča moći ćete u subotu da pratite u direktnom prenosu na televiziji B92.

Đoković se u meču protiv Gaskea najviše mučio od svih mečeva koje je odigrao od starta turnira u Indijan Velsu. Najviše ga je mučio prvi servis, imao je samo 57 odsto ubačenih, ali kada ga je on služio bio je odličan. Srpski teniser je do meča sa Gaskeom na prvom Mastersu sezone protivnicima prepustio ukupno šest gemova, a upravo toliko ih je Francuz osvojio, i sigurno je bio pretnja po Đokovićev niz nepobedivosti koji traje od početka ove godine.

Gaske je bio prvi na servisu u meču, u koji je ušao veoma agresivno. Francuz je vrlo brzo došao do dve gem lopte, ali se Đoković vratio. Ipak, Gaske je posle greške trećeg tenisera sveta, a potom i izbacivanja lopte u aut poveo sa 1:0. U narednom gemu usledila je velika borba ali je francuski teniser došao do brejka posle duple servis greške Đokovića.

Najveća borba verovatno i u celom meču viđena je u trećem gemu, u kojem je Đoković posle svakog vođstva Gaskea uspevao da se vrati i izjednači, a potom dođe i do brejk lopte, a tek četvrtu je i iskoristio. Bez izgubljenog poena Đoković je došao do izjednačenja, a potom je odličnim drop šotovima i riternom napravio brejk za preokret, a već u narednom gemu, ponovo bez izgubljenog poena, je povećao svoju prednost. Posle tri uzastopna gema koje je osvojio Đoković, Gaske je pokušao da se vrati, ali je srpski teniser zgrabio priliku za brejk, da bi uz male probleme, zbog lošeg prvog servisa, dobio prvi sa 6:2.

Uprkos tome što je agresivno ušao u drugi set, nivo Đokovićeve igre je pao, a prilike koje je imao zbog brojnih grešaka nije uspeo da iskoristi. Gaske je sve to oberučke prihvatio, a potom zahvaljujući neiznuđenim greškama našeg tenisera bez većih problema poveo sa 3:0. Posle velike borbe Đoković je smanjio na 3:1, a potom se potpuno probudio, ali je uz muku došao do izjednačenja.

Potom je usledio pravi preokret, kao u prvom setu, kada je Đoković osvojio tri uzastopna poena na servis Gaskea, a posle jednog asa francuskog tenisera poveo prvi put u drugom setu. Srpski teniser je u narednom gemu imao ponovo male probleme sa servisom, ali je strpljivo čekao grešku protivnika, i as udarcem poveo je sa 5:3. Gaske je u narednom gemu samo malo uspeo da produži meč da bi u narednom Đoković bez izgubljenog poena stavio tačku na najteži meč koji je imao u dosadašnjem trajanju Mastersa u Indijan Velsu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

76 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu