Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 10.05.2010.

21:24

Madrid: Kraj za Troickog

Viktor Troicki izgubio je od Nikolasa Almagra iz Španije sa 2:0 (6:1, 7:6) i završio takmičenje na Mastersu u Madridu.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Troicki je već u prvom gemu propustio tri brejk lopte, a Almagro je posle prve stigao do prednosti i lako odradio prvo set. Činilo se da će tako biti i u drugom pošto je Almagro vodio sa 5:2 i servirao za pobedu. Troicki je, međutim, osvojio četiri naredna gema, pa je meč odlučen u taj brejku. Almagro je brzo poveo sa 3:0, Troicki se vratio na 3:4, ali samo da bi izgubio naredna tri poena za konačnih 3:7.

Srbija je tako ostala bez predstavnika u muškom singlu, pošto su Novak Đoković i Janko Tipsarević otkazali učešće na turniru u Madridu i pre nego što je takmičenje počelo.

Almagro, nekada 11, a trenutno 35. teniser sveta, koji je Troickog pobedio i pre dve godine u Barseloni, u drugom kolu igraće sa četvrtim nosiocem u Madridu Robinom Soderlingom iz Švedske.

Poraz Troickog na startu takmičenja u Madridu ne znači i da će srpski teniser izgubiti veliki broj bodova na ATP listi, pošto je i prošle godine eliminisan već u prvom kolu, tada od Nikolaja Davidenka.

Nagradni fond turnira u Madridu iznosi 2.835.000 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu