Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 22.02.2010.

13:37

Troicki bolji od Šitlera

Srpski teniser Viktor Troicki plasirao se u drugo kolo ATP turnira u Dubaiju, pošto je u dva seta bio bolji od Nemca Rajnera Šitlera 6:3, 6:4.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Meč je trajao sat i 27 minuta. Troicki, 35. na ATP listi, u Dubaiju je zabeležio treću pobedu protiv nemačkog tenisera - trenutno 92. igrača sveta. U nastavku turnira Srbin će igrati sa boljim iz meča Novak Đoković – Giljermo Garsija Lopes. Naš treći predstavnik, Janko Tipsarević, u utorak će prvi put na teren protiv Andreasa Sepija.

Dva tenisera su na početku meča pokazala izjednačenu igru, te do osmog gema nije bilo brejka. Srpski teniser tada dolazi do prednost i održava je do kraja prvog seta, koji rešava u svoju korist 6:3.

I u drugom setu Troicki je igrao na nivou. Posle vođstva od 1:0, u drugom gemu sledi velika borba na servis Šitlera, koji posle gotovo deset minute izbegava brejk. Nastavlja se velika borba sve do samog kraja, kada Troicki ponovo slama otpor protivnika i meč završava u svoju korist 6:3, 6:4.

Nagradni fond turnira je 1.619.500 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu