Nova vest
Tenis

Četvrtak, 10.09.2009.

00:42

Đoković opet u polufinalu US Opena

Novak Đoković plasirao se u treće uzastopno polufinale na US Openu pobedom nad Fernandom Verdaskom u četiri seta 7:6, 1:6, 7:5, 6:2.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Četvrti nosilac na turniru sastaće se u borbi za svoje drugo finale u Njujorku sa boljim iz meča Rodžera Federera i Robina Sederlinga. Srpski teniser nije pružio svoju najbolju partiju protiv Španca, dosta je grešio i dozvoljavao protivniku da preuzima inicijativu. Ipak, zahvaljujući psihološkoj stabilnosti u odlučujućim trenucima uspeo je da trijumfuje.

Prvi set rešen je posle taj brejka koji je Đoković dobio rezultatom 7:2. U petom gemu viđeno je nekoliko odličnih poena koji su se posle duže razmene udaraca sa osnovene linije završavali Verdaskovim forhendom i Đokovićevim pasing šotom. Srpski teniser u potpunosti je dominirao u taj brejku, došao rano do mini brejka za 3:1 posle Verdaskove duple servis greške. Đoković je ubrzo i drugi put oduzeo servis protivniku, došao do četiri set lopte i odmah iskoristio prvu nateravši Španca da pogreši.

U drugom setu viđena je potpuno drugačija igra dvojice tenisera. Verdasko je bio agresivniji, terao je Đokovića iza osnovne linije dozvolivši mu da osvoji samo uvodni gem. Španac je potom tri puta oduzeo servis rivalu i posle samo 34 minuta izjednačio na 1:1 u setovima.

Početna četiri gema trećeg seta donela su nesigurnu igru Đokovića, koji je već na startu spasavao nekoliko brejk lopti. Ipak, u petom gemu Novak dolazi do dve brejk prilike, koristi prvu i prvi put u setu oduzima servis protivniku. Međutim, Verdasko već u narednom gemu uspeva da anulira prednost srpskog tenisera koji je ponovo dozvoljavao da Španac preuzima inicijativu u poenima.

Finiš trećeg seta pripao je četvrtom nosiocu na turniru. Zahvaljujući Verdaskovim greškama, ali i nešto boljoj igri i psihološkoj stabilnosti kod važnih poena, Đoković dolazi do brejka u 11. gemu, a potom posle sigurnih servisa osvaja set.

Ranim brejkovima u četvrtom setu, srpski teniser dolazi do velike prednosti koju je sačuvao do kraja meča i uspeo da trijumfuje. Verdasko je imao problema sa povredom, tražio je i lekarski tajm aut u pauzi između trećeg i četvrtog gema što je znatno uticalo na njegovu igru.

Španac je bio znatno agresivniji tokom celog meča što pokazuje i odnos vinera (32 Đoković/41 Verdasko) i neiznuđenih grešaka (41 Đoković/58 Verdasko), ali je Đoković bio odlučniji u presudnim momentima. Četvrti teniser na ATP listi povećaoje prednost u međusobnim susretima na 4:2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

101 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu