Nova vest
Tenis

Sreda, 09.09.2009.

04:55

Dan deseti: Đoković, Federer...

Destog dana na US Openu na teren će Novak Đoković i Rodžer Federer, a igraju se i preostala dva četvrtfinala u ženskom singlu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Najbolji srpski teniser sastaje se sa Špancem Fernandom Verdaskom u brobi za treće uzastopno polufinale na poslednjem gren slemu sezone. Duel Đokovića i Verdaska postavljen je na centralni teren Artur Eš, treći je po redu i trebalo bi da počne, zanimljivo, oko 21h po centralnoevropskom vremenu.

Biće ovo šesti duel Đokovića i Verdaska. Španac je dobio prva dva, 2005. i 2006. godine, a poslednja tri pripala su Đokoviću. Ove godine dva tenisera su odigrala jedan meč, bilo je to u četvrtfinalu Mastersa u Monte Karlu i Đoković je slavio nakon tri seta.

Verdasko se ove sezone probio u sam svetski vrh i definitivno igra najbolji tennis karijere. Najbolji rezultat Španac je ostvario na prvom gren slemu u Australiji kada je u epskom polufinalu ipak poražen od kasnijeg šampiona Rafaela Nadala.

Prva dva kola na US Openu Verdasko je dobio bez izgubljenog seta (Beker i Sera), a onda su usledila dva izuzetno teška meča za Španca. U trećoj rundi je posle maratona u pet setova savladao Timija Hasa, a u osmini finala pobedio je Rodikovog ‘dželata’ Džona Isnera nakon što je izgubio prvi set.

Pobednik duela Đoković – Verdasko u polufinalu će igrati sa boljim iz meča Federer – Soderling. Taj duel zatvara deseti dan na Artur Ešu. Federer je veliki favorit, a u prilog mu idu i međusobni mečevi sa ovogodišnjim finalistom Rolan Garosa.

Švajcarac je Šveđanina pobedio u svih 11 dosadašnji međusobnih duela. Takođe, od 27 setova koliko su odigrala ova dva tenisera samo jedan je dobio Soderling – u Haleu 2005. godine.

U ženskom singlu u četvrtfinalu će igrati Janina Vikmajer i Katerina Bondarenko, dve teniserke koje nikada nisu igrale četvrtfinale gren slema, a sada će jedna od njih sigurno igrati polufinale.

U preostalom četvrtfinalu u ženskoj konkurenciji senzacionalna Melani Udan pokušaće da izbaci četvrtog nosioca za redom u duelu sa Dankinjom Karolinom Voznijacki. Amerikanka je do sada sa turnira ispratila četiri Ruskinje - Dementijevu, Šarapovu, Petrovu i Pavljučenkovu.

Artur Eš (početak u 17h):

Bob Brajan/Majk Brajan – Lukaš Dlohi/Leander Paes
ne pre 18.30h
Janina Vikmajer – Katerina Bondarenko
Novak Đoković – Fernando Verdasko
ne pre 01.00h
Melani Udan – Karolina Voznijacki
Rodžer Federer – Robin Sederling

Luis Armstrong (početak u 19h):

Kara Blek/Lajzel Huber – Nurija Ljagostera Vives/Marija Hose Martines Sančes
Zi Jen/Đi Ženg – Serena Vilijams/Venus Vilijams
ne pre 21.30h
Maheš Bupati/Mark Nouls – Maks Mirnji/Endi Ram

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu