Nova vest
Tenis

Nedelja, 13.04.2008.

16:55

DK: Rusija u polufinalu

Izvor: Nina Kolundžija

Autor:Nina Kolundžija

Default images

Teniska reprezentacija Rusije plasirala se u polufinale Dejvis kupa pošto je u četvrfinalnom meču sa Češkom povela sa 3:1. Nikolaj Davidenko doneo je poen svom nacionalnom timu pošto je Tomaš Berdih predao meč zbog povrede članka pri rezultatu 2:2 (6:3, 2:6, 6:7, 6:3) i u petom setu 2:1 za Čeha. Deveti teniser sveta, Berdih, je pao posle forhenda sa osnovne linije na brejk loptu na Davidenkov servis i nije mogao da nastavi meč.

U poslednjem duelu Dlouhi je bio bolji od Marata Safina sa 2:0 po setovima 6:3, 6:3.

U petak je Marat Safin savladao Berdiha dok je Radek Štepanek bio bolji od Igora Andrejeva. U dublu ruska kombinacija Davidenko/Andrejev pobedila je Štepaneka i Viznera.

Rusija je u prvom kolu savladala reprezentaciju Srbije u kojoj su Đoković, Tipsarević i Zimonjić bili bolesni.

Ruski teniseri će u polufinalu u septembru igrati sa Argentinom. Španija je posle drugog dana obezbedila plasman u polufinale savladavši Nemačku sa 4:1. U poslednjem meču Felicijano Lopez je izgubio od Nikolasa Kifera sa 2:0 po setovima 6:4, 7:6.

Prošlogodišnji osvajači Dejvis kupa, teniseri SAD vode protiv Francuske sa 2:1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu