Nova vest
Tenis

Petak, 04.05.2007.

20:06

Đoković u polufinalu posle maratona

Izvor: Željko Čačija

Autor:Željko Čačija

Default images

Novak Đoković uspeo je da se posle velike borbe i niza problema plasira u polufinale turnira u Eštorilu. On je sa 2:1, po setovima 6:4; 1:6 i 7:5 savladao Španca Lopeza.

Već u prvom gemu Lopez je napravio brejk, a odmah zatim osvojio i svoj servis. Već u sledećem gemu Novak je odservirao dva asa i dobrom igrom smanjio na 1:2. Imao je nekoliko brejk šansi u četvrtom gemu ali ih nije iskoristio pa je Lopez održao prednost od jednog brejka. Novak se mučio na svom servisu u petom gemu i na kraju ipak osvojio posle velike borbe. Naš teniser je i u narednom gemu napao Lopeza, ali je ovaj uspeo da iskontroliše svoj servis i zadrži prednost. Sedmi gem Đoković je dobio bez izgubljenog poena, a u nerednom je ponovo imao 2 brejk lopte što je iskoristio i izjednačio na 4:4. Prvi put na meču Novak je poveo u devtom gemu. Naš reprezentativac je imao tri set lpte, iskoristio drugu i poveoa sa 1:0 u setovima. Novak je u prvom setu imao osam brejk šansi a iskoristio je dve, dok je Španac iskoristio jedinu ukazanu priliku.

Đoković nije dozvolio iznenađenje na početku drugog seta koji je otvorio bez izgubljenoh poena. Španac je izjednačio i odmah zatim poveo posle serije Novakovih grešaka na servisu. Đoković je sve više grešio i postajao sve nervozniji, što je Lopez iskoristio i poveo sa 3:1. Veliki broj skraćenih lopti i čistih voleja Novak je poslao u mrežu i nastavio sa lošim servisom, pa je Španac povećao prednost na 4:1. Novak nikako nije mogao da se vrati u ritam što je rezultiralo velikom dominacijom Garsije Lopeza u drugom setu, koji je završen rezultatom 6:1. Španac je u drugom setu tri puta brejkovao našeg tenisera.

Na početku odlučujućeg seta Đoković je brejknuo protivnika i odmah zatim izgubio svoj servis. Novak je na servis protivnika imao dve brejk lopte, ali ih nije iskoristio, pa je Španac poveo sa 2:1. Posle divovske borbe u četvrtom gemu Novak je uspeo da ostane u meču. Odmah posle toga zatražio je pomoć lekara zbog povrede leđa. Odmor je učinio svoje, pa je Nole uzeo svoj servis i odmah brejkovao Lopeza. Iako je ponovo lekar morao da mu pomaže, naš najbolji teniser povećao je prednost na 4:2. U finišu meča Nole je posustao i dozvolio Lopezu da izjednači na 5:5. Iako povređen i prilično umoran Novak je na kraju ipak uspeo da osvoji dva gema u nizu i trijumfuje sa 2:1 u setovima.

Maratonski meč trajao je 2 sata i 42,30 minuta. Novakov protivnik u polufinalu biće Tomi Robredo, drugi nosilac na turniru. U drugom polufinalu sastaće se Francuzi Gaske i Matje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

74 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu