Tipsarević nije Nadal

Srbija je dobila i drugi duel sa Hrvatskom u četvrtak, Janko Tipsarević eliminisao Ivana Dodiga i plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Kanadi.

Izvor: AK

Četvrtak, 11.08.2011.

22:24

Default images

Trećem reketu Srbije trebalo je samo 70 minuta da sa 6:1, 6:4 savlada čoveka koji je sam dan ranije napravio iznenađenje godine pobedom nad Rafaelom Nadalaom.

Tipsarević će u četvtfinalu igrati protiv Čeha Tomaša Berdiha koji je bio bolji od Ive Karlovića. Kasnije ćete na B92 gledati i trećeg srpskog tenisera, duel Viktora Troickog i Gaela Monfisa. Pobednik će igrati sa Đokovićem.

Tipsarević je ušao u ritam od trećeg gema prvog seta i fenomenalnom igrom prosto razbio Hrvata kojeg je potom rutinski nadigra u durgom setu napravivšu još jedan brejk u ranom delu meča.

U prva tri brejka nije bilo brejk šansi, teniseri su odlično čuvali svoj servis pa je Tipsarević poveo sa 2:1. Već u sledećem gemu Janko je iskoristio trenutak slabosti rivala i sigurnim udarcima iskoristi drugu od dve brejk šanse za vođstvo od 3:1.

Tipsarević je nastavio u impresivnom ritmu, osvojio 15 od 19 poena i ubedljivo stigao do prvog seta sa 6:1. Treći reket Srbije nastavio je da na isti način lomi rivala u nastavku, ponovo je na četvrtom gemu stigao do brejka i poveo sa 3:1, propustio je šansu za novi, ali je sačuvao svoj servis i zadržao brejk prednosti za 4:2.

Srpski teniser je snažno pritisnuo rivala pokušavši da što pre završi posao, ali se Dodig izvukao, vratio samopouzdanje i ostao na samo brejk zaostatka. Tipsa je lagano osvojio i peti gem u setu, a potom se nije mnogo istrošio prepustivši Hrvatu da se približi na 5:4.

Posle fenomenalnog prvog poena koji je posle serije do 21 udarca pripao Dodigru, Tipsarević je sjajnim servisom preokrenuo, dobio gem i sa 6:1, 6:4 stigao do četvrtfinala Montreala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: