Dubai 1/4: Đoković – Hačanov 6:2, 6:2

Novak Đoković se ekspresno plasirao u polufinale turnira u Dubaiju pobedom nad Karenom Hačanovim.

 Četvrtfinale  6:2, 6:2
Dubai SET
Đoković 2
Hačanov 0
Kraj, novi brejk – Novak je u polufinalu Dubaija!
6:2, 6:2 posle sat vremena i šest minuta tenisa.
Na korak od polufinala
Što pre bi Đoković da završi ovaj duel. Servisi i rani napadi mu donose poene, ali onda slede dupla servis greška i fenomenalan ritern viner. Treću gem loptu Novak koristi vrlo lako – 5:2.
"Živ" je Karen
Ne predaje se Hačanov, te smanjuje zaostatak – 4:2.
Potvrda brejka
Nema odgovor Hačanov na Novakove napade. Oni ni ne moraju da budu savršeni i neodbranjivi, Novak osvaja poene. Bez izgubljenog dolazi do potvrde brejka – 4:1.
Brejk Đokovića!
Jednostavno – savršeno. Novak danas, Novak u ovom gemu. Maksimalno preciznim lobom srpski teniser pravi novi brejk – 3:1.

AP Photo/Kamran Jebreili
Nema "zime" za Novaka na servisu
Nije se Hačanov "predao" kao u nekim od prethodnih gemova na riternu, ali i dalje Novak nije imao problem. Dominira u svojim servis gemovima za sada, izuzev jednog gema kada je pretrpeo brejk – 2:1.
Novak propustio brejk šansu
Očajno je Hačanov ušao u ovaj gem, pa je doneo prednost Novaku sa neiznuđenom i duplom. Srpski teniser je uspeo da se izbori za jednu brejk loptu, ali se loše pozicionirao i pogrešio, pa ga je Rus kaznio i osvojio gem – 1:1.
Ubedljiv start drugog seta
Izuzetan gem Đokovića. Svi udarci su mu radili, a Hačanov je bio nemi posmatrač – 1:0, početak drugog seta.
Statistika I seta:
Novi brejk za kraj seta!
Čisti linije Hačanov, ali Novakova defanziva je besprekorna. Srpski teniser vezuje tri poena i dolazi do nove set lopte, ali Karen pogađa nekoliko sjajnih forhenda za izjednačenje.

Novak je, ipak, došao do nove set lopte, a onda je dubokim riternom protivnika naterao na grešku – 6:2.
Ribrejk Hačanova, Novak propustio set loptu!
Neobjašnjiv pad Đokovića u ovom gemu i neki poeni u kojima je dao Hačanovu da se razigra. Ovo nije dobro, iako je i dalje tu prednost brejka – 5:2.
Dupli brejk
Seriju od 14 osvojenih poena zaredom Novak prekida lošim bekhendom koji je završio iza osnovne linije. Hačanov tom prilikom smanjuje na 15:30, ali Novak dolazi do dve brejk lopte.

Hačanov prvu spasava servisom, ali kod druge ne uspeva da izdrži u razmeni. Brejk – 5:1.
Igra mačke i miša
Novak radi šta mu se prohte, a Hačanov nema odgovor. Srpski teniser igra na nivou značajno većem od ruskog, pa još jednom osvaja gem bez izgubljenog poena. U seriji je od 12-0 u poenima i vodi – 4:1.
Brejk Đokovića!
Kakav munjevit gem Đokovića i brejk! Hačanov se malo uspavao, a Novak podigao nivo riterna i počistio par linija za brejk bez izgubljenog poena – 3:1!
Rutinski posao Đokovića
Izuzetan gem za Novaka u kojem smo videli sav sjaj njegovog ofanzivnog arsenala. Gubi jedan poen, a gem završava predivnim drop-šotom – 2:1.
Hačanov bez većih problema
Novak pritska i dolazi do šanse na 15:30, ali Hačanovu radi servis i udarci odmah nakon početnog. Lako se izvlači iz problema – 1:1.
Novak osvojio uvodni gem
Imao je Hačanov šanse u ovom gemu, pogotovo na 30:30, ali je Novaku malo pomogla mreža. Sledeći poen srpski teniser rešava rutinski – 1:0.
Igrači na terenu
Đoković prvi servira, Hačanov je dobio bacanje novčića i odabrao ritern.
Kraj: Cicipas ide dalje, Novak uskoro na terenu
Cicipas je savladao Štrufa sa 2-1 u setovima (4:6, 6:4, 6:4) i plasirao se u polufinale Dubaija. Njegov protivnik biće Den Evans.

Na redu je treći četvrtfinalni duel Đoković – Hačanov za 15-ak minuta.
Cicipas servira za pobedu
Velika borba
Cicipas i Štruf prete na riternu, ali bez konkretnih šansi za sada. Rezultat je 3:3 u trećem setu, tako da Novak i Karen na teren neće pre 17:15.
Cicipas uveo meč u treći set
Štruf je iznenadio Cicipasa i osvojio prvi set rezultatom 6:4, ali je Grk odgovorio i istim rezultatom osvojio drugi deo igre.

Idemo u treći set.
Neće pre 17h
Duel Đokovića i Hačanova je planiran za 16 časova, ali neće početi pre 17.00.

Danijel Evens je posle više od dva sata borbe savladao Andreja Rubljova sa 6:2, 7:6 (9), a u toku je duel između Jan-Lenarda Štrufa i Stefanosa Cicipasa.
2-1
Ovo je četvrti međusobni duel Srbina i Rusa, a Đoković vodi sa 2-1 u pobedama. Poslednji okršaj imali su na finalnom turniru Dejvis kupa prošle jeseni, kada je Đoković bio siguran sa 6:3, 6:3.
Kakvu je taktiku smislio Rus?
Dobro došli u LIVE BLOG B92!
Novak Đoković igra protiv Karena Hačanova u četvrtfinalu ATP turnira Serije 500 u Dubaiju.

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: