Lajović – Tim 6:3, 6:3

Srpski teniser Dušan Lajović plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Monte Karlu pošto je pobedio petog tenisera sveta, Austrijanca Dominika Tima, 6:3, 6:3.

 6:3, 6:3
  LAJ   TIM  
  2   0  
6:3, 6:3 - Kraj! Pobeda Lajovića
Odlično je Lajović odigrao, osvojio tri poena i stigao do tri meč lopte. Prvu nije iskoristio, ni drugu, pošto je Tim pogodio sjajnu forhend dijagonalu. Onda je Tim bekhend pogodio ramom, lopta je otišla daleko u aut. Prva pobeda za Lajovića i to u šestom meču sa Austrijancem. Bravo Dušane!
6:3, 5:3 - Lajović na gem do pobede
Lake greške Lajovića donele su prednost Austrijancu od 0:40. Pogrešio je Tim, forhend je bio predugačak, potom je Lajović forhend paralelom smanjio na 30:40 pa je stiglo izjednačenje. Izbacio je Tima servisom u stranu, plasirao loptu u dijagonalu, nedostižno! Drop šot je bio nedostižan, a onda je požurio da dobije poen. Izmenili su dva naredna poena za novo izjednačenje. Dug gem na kraju je dobio Lajović, potvrdio je brejk i Austrijanac sada servira da ostane u meču.
6:3, 4:3 - Novi brejk Lajovića!
Fantastičan gem srpskog tenisera. Tim nije imao rešenja, Lajović je bio odličan na osnovnoj liniji, uspešniji u nadmudrivanju na mreži. Nisu pomogle Timu ni srkraćene lopte, Duci je sve stizao i načinio novi brejk!
6:3, 3:3 - Lajović izjednačio
Tim je došao do 30:40 i brejk šanse. Tada je Lajović posle odlično inskonstruisanog poena pogodio iz drugog smeča, a onda sa dva servis vinera došao do izjednačenja.
6:3, 2:3 - Duci vratio brejk!
Sjajno se branio Lajović u ovom gemu. Stigao je odličnim nadmudrivanjem do 15:40 i dve brejk lopte.Posle sjajnog bekhenda koji je pogodio liniju, usledila je forhend dijagonala kojom je završio poen. Vraćen brejk!
6:3, 1:3 - Tim načinio brejk
Naišao je Lajović na popriličan problem. Prva dva poena dobio je Tim, potom je Lajović uzvratio istom merom za 30:30. Napao je Lajović, ali je pri tom napravio grešku i Tim je stigao do brejk lopte, a onda savršen potez, vrhunski je odservirao, izbacio Tima sa terena i posleo neverovatno dobar drop šot. Nova prilika za Tima, ovog puta je iskoristio i Austrijanac vodi sa 3:1.
6:3, 1:2 - Tim siguran na svom servisu
Prilično lagan gem za petog tenisera sveta. Posle 40:0, pogrešio je poslavši lopticu u mrežu, a u narednom poenu Lajovićev forhend je bio predugačak.
6:3, 1:1 - Lajović osvojio gem na svoj servis
Dobio Lajović je tri poena za 40:0, potom je Tim odigrao volej za 40:15. Austrijanac je promenio ritam, usledio je poen posle odličnog drop šota, ali je Lajović završio posao servis vinerom.
6:3, 0:1
Tim i dalje dosta greši, naročito iz bekhenda. Da li mu smeta vetar ili je u pitanju nešto drugo, to samo on zna. Ipak, uspeo je da relativno lako stigne do 40:15, jer je i Lajović grešio. Poslednji poen bio je bekhend viner za Austrijanca, da potvrdi sebi da nije "zarđao".
Vineri na strani Lajovića
Odlična statistika Lajovića u prvom setu. Imao je 12:1 u vinerima, ali i četiri neiznuđene greške manje, 9:13.
6:3 - Set za Lajovića!
Dve greške Tima donele su Dušanu prednost od 30:0. Potom, as Lajovića za nove tri set lopte! Posle novog servisa, bekhend Austrijanca je zavšio u autu i posle 41 minuta igre srpski teniser je zasluženo osvojio set.
5:3 - Lajović propustio četiri set lopte
Odličan je Lajović. Nema razloga da menja taktiku koja donosi rezultat. Posle 30:15 za Tima, dobio je dva naredna poena, potom je Austrijanac imao servis viner za izjednačenje. U narednom poenu imao je vremena da se izmakne i namesti za neodbranjiv forhend. Načinio je i on potom duplu grešku, kao Lajović u gemu pre ovoga. Imao je Lajović novu, treću set loptu, ali je forhend završio u autu. Ni četvrtu set loptu nije iskoristio posle sjajnog poena i odlične razmene udaraca. Austrijanac je dobio naredna dva poena i smanjio na 5:3.
5:2 - Tim načinio brejk
Uspeo je Tim da stigne do 15:40 i dve brejk lopte. Lajović je uspeo da dobije naredni poen, ali potom je usledila dvostruka servis greška i Tim je vratio jedan brejk.
5:1 - Konačno gem za Tima
Konačno jedan pristojan gem za austrijskog tenisera, prvi koji je osvojio u ovom setu.Izgubio je svega jedan poen, ali Lajović ima servis za početni set.
5:0 – Šta reći?
Nema rešenja Tim. Poeni se ili završavaju njegovom neiznuđenom greškom ili vinerom nezaustavljivog Lajovića. Potvrda brejka bez izgubljenog poena za Lajovića i ogromnih 5:0 u prvom setu.
4:0 – Tim ne može ništa!
Dosta greši Dominik, ali Dušan i dalje igra fenomenalno. Fantastičan forhend za 0:30, a onda greška Austrijanca za brejk loptu, posle izjednačenja. Fenomenalnom anticipacijom Lajović nadigrava Tima i dolazi do novog brejka!
3:0 – Duci zakomplikovao gem, pa ga rešio
Greška Lajovića u prvom poenu, a onda izvanredna naredna tri za 40:15. Ipak, došlo je do dve bezvezne greške na mreži za izjednačenje, a potom i do još jedne bekhendom iz defanzivne pozicije. Dušan od brejk lopte pogađa dva fenomenalna forhend vinera i dolazi do gem lopte, a par poena kasnije i do novog gema za potvrdu brejka.
2:0 – Lajović crta po terenu, brejk!
Dve greške tima zaredom i 0:30 na njegov servis. Nešto sporiji servis tima omogućio je Dušanu da napadne i forhendom i zabeleži još jedan izvanredan viner, te dođe do tri vezane brejk lopte. Iskoristio je prvu i napravio brejk!
1:0 – Uvodni gem ide Lajoviću
Divnim bekhend vinerom koji Tim nije očekivao Lajović dolazi do uvodnog gema i vođstva.
Meč je počeo!

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: