NLB: 'Studenti' gostuju u Vršcu

Trećeplasirani tim NLB lige Hemofarm u subotu od 20.15h dočekuje trenutno najlošiju ekipu u takmičenju sarajevsku Bosnu.

Izvor: B92, zvanièni sajt

Petak, 26.02.2010.

18:36

Default images

Vrščani igraju veoma promenljivo ove sezone, ali su pobedom u Zadru u poslednjem kolu napravili veliki korak za završnom turniru. Tim Željka Lukajića suprostaviće se ’studentima’ bez Stefana Markovića, ali bi eventualni poraz bio veliko iznenađenje. Bosna je tokom vikenda bila dominantna u Kupu BiH, ali je ekipa iz Sarajeva daleko od prave igre u NLB ligi gde će se teško izboriti za opstanak.

Mladi bek Vrščana Petar Despotović ističe da tim ne sme ponoviti grešku protiv Heliosa kada je potcenio rivala i izgubio unapred dobijen meč.

„Iskustvo nam je pokazalo da su nama najteže utakmice koje su već unapred dobijene. Dobro smo se opekli protiv Heliosa, kod kuće i sigurno ne želimo da ponovimo istu grešku. Moramo da zbijemo redove. Imamo dosta povređenih igrača, od početka sezone nam fali Božović, posle toga se razboleo Pavković, pa otišao Stivenson, a sada se i Stefan Marković povredio. Ostalo je još pet utakmica do kraja. Više nema kalkulacija. Svaka utakmica je važna, nemamo prava na kiks. Moramo da budemo maksimalno koncentrisani. Verujem da se mali broj igrača u rotaciji neće odraziti na rezultat. Spremni smo za izazove koji nas čekaju“, ističe Despotović.

Mladi bek nije imao veliku minutažu ove sezone, ali je usled velikog broja povreda sada u prvom planu.

„Sticajem nesrećnih okolnosti, dobiću šansu da igram malo više. Imao sam problema sa povredom tetive, ali daću sve od sebe da se to ne vidi na terenu i da zabeležimo važnu pobedu“.

Iako se nalazi na dnu tabele, Sarajlije sigurno nisu ekipa za potcenjivanje. Rasterećenost će takođe biti njihov veliki adut.

„U igri Bosne se sve vrti oko igre Feliksa Kojadinovića koji igra dosta dva na dva sa Jovanovićem. Žarko Rakočević i Goran Bajić su takođe veoma neugodni. Ključ pobede je visok učinak u odbrani“, zaključio je Despotović.

Osvajanje Kupa BiH jeste unelo dosta pozitivnih vibracija u svlačionicu ekipe Bosne, ali je briga oko bega sa poslednjeg mesta u NLB ligi ostala. „Studenti“ imaju prilično težak raspored u završnici regularnog dela, a naredni rival, vršački Hemofarm, svakako da izaziva puni respekt, posebno što se radi o meču koji se igra u dvorani „Milenijum“.

Vrščani su slavili i u Sarajevu (82:72), u prvom delu sezone, pokazavši da su u ovom trenutku bolji protivnik. No, u taboru sarajevske ekipe svesni su činjenice da nemaju šta da izgube, a nadu im uleva i ranjivost ’farmaceuta’ na svom terenu.

„Ako je Helios mogao slaviti u Vršcu, zašto ne bi i Bosna. Naravno da je domaćin favorit, ali nismo bez šansi“, poručio je tim-menadžer Admir Bukva.

Tokom cele sezone Bosna ima velikih problema sa povređenim irgačima koje su znatno uticale na igre i plasman tima trenere Dejana Parežanina.

„Ušli smo u sistem rada koji će na kraju doneti rezultat, ali se u ovom trenutku stvari ne odvijaju kako želimo. Ima dosta umora i iscrpljenosti, igrači nisu najsvežiji, ali verujem da će biti najbolji u završnici, kada bude najviše trebalo. Hemofarm spada u red najboljih ekipa u regionu. To nije slučaj samo ove sezone, nego i ranijih godina. Ekipa iz Vršca jedne godine je bila čak i pobednik takmičenja. Moramo biti svesni njihove snage, ali se nećemo unapred predati. Cenimo ih i respektujemo, ali ćemo na parketu tražiti šansu. Ukoliko nam se pruži prilika, ugrabićemo je“, kaže Parežanin.

Hemofarm je treći u NLB ligi sa 13 pobeda i osam poraza, dok je Bosna u 20 duela zabeležila samo četiri trijumfa.

Duel Hemofarm – Bosna igra se u vršačkom ’Milenijumu’ u subotu od 20.15 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

18 h

Podeli: