Partizan - Zadar (subota, 19.30h)

Košarkaši Partizana dočekuju u subotu od 19.30 časova ekipu Zadra u 18. kolu regionalne NLB lige.

Izvor: B92

Petak, 22.01.2010.

17:45

Default images

Šampion Srbije trenutno zauzima drugu poziciju u takmičenju, dok je hrvatski tim šesti sa utakmicom manje. U prethodnom susretu, u okviru petog kola, Zadar je na svom terenu bio uspešniji rezultatom 77:66. U prošlom kolu NLB lige, Partizan je savladao Hemofarm zahvaljujući trojki Petra Božića u poslednjim sekundama susreta. Kapiten crno-belih smatra da je trijumf došao kao rezultat timskog rada.

„Ta trojka je bila podjednako važna kao i svaka druga stvar koju je neko iz tima uradio na parketu Milenijuma. Ne vidim da je moja trojka nešto važnija od skoka Miloševića 10 sekundi pre kraja, odnosno savršenog dodavanja Rašića iz jako teške situacije. Sve je posledica timskog rada. On je ključ svega“, rekao je Božić.

Božić smatra da bi pobeda protiv Zadra bila najbolji mogući uvod za predstojeće mečeve Top 16 faze Evrolige.
„Zadar i Hemofarm su nam konkurenti za mesto na final-fouru NLB lige, zato nam je pobeda nad Hemofarmom izuzetno vredna. Nadamo se istom epilogu i protiv Dalmatinaca. Ove sezone dosta ekipa konkuriše za jedno od prva četiri mesta, do samog kraja lige biće veoma izjednačeno. Protiv Zadra očekujem sličan meč kao u Vršcu, veliku borbu i ne tako lepu košarku. Naravno, nadam se pobedi Partizana. Za trijumf moramo da budemo maksimalno angažovani. Uz kontrolu napada i respekt za rivala, nadamo se lepoj uvertiri za Top 16 fazu Evrolige“, istakao je Božić.

Trener Duško Vujošević je pozvao navijače da dođu u halu i podrže „crno-bele“.

“Utakmica je izuzetno važna, možda i odlučujuća za plasman među četiri za obe ekipe. Zadar je upravo pred ove utakmice promenio trenera, jer su to poslednji pokušaji da obezbedi ulazak u fajnal for i verovatno oragnizaciju samog fajnal fora. Potrebna nam je velika podrška publike, jer i mi smo prilično potrošeni i nismo kompletni, tako da bih stvarno voleo da se pokaže i da nema specijalne publike za specijalne utakmice, već da Partizan ima podršku uvek kada mu je potrebna, a sada to svakako jeste“, rekao je šef stručnog štaba Partizana.

Blagajne Pionira biće otvorene od 17 časova, a cena karata je 200 dinara za tribine i 400 dinara za parter. Kao poseban poklon za dosadašnju podršku i pred početak Top 16 faze, košarkaški klub Partizan je omogućio besplatan ulaz na utakmicu za sve učenike i studente koji ponesu đačku knjižicu ili indeks.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

22 h

Podeli: