NLB: Partizan - Cedevita (19.30h)

Košarkaši Partizana posle nove velike pobede u Evroligi nastavljaju takmičenje u 12. kolu NLB lige protiv Cedevite.

Izvor: B92, zvanièni sajt

Petak, 11.12.2009.

18:33

Default images

’Crno-beli’ se nalaze u sjajnoj formi sa tri pobede u Evropi protiv tri velika tima, a posle samo jednog dana pauze u subotu u ’Pionir’ stiže debitant iz Zagreba koji je pobedio u poslednja dva kola i ima ukupno pet trijumfa i šest poraza.

Aleksandar Marić je dominirao protiv Efes Pilsena sa 49 indeksnih poena kojim je osvojio titulu MVP-ja kola. Sjajni centar ipak ne obraća pažnju na svoju statistiku već na podršku saigrača.

„Način na koji smo pobedili Efes skraćuje život za deset godina! Ali dobri smo i to je najvažnije. Kad imaš podršku ovakvih saigrača sve je moguće i sve je lako. Najvažnije je da smo pobedili, da sam želeo da gledam individualnu statistiku bavio bih se tenisom, sada bih možda igrao sa Đokovićem. Efes smo već zaboravili, maksimalno smo koncentrisani na meč protiv Cedevite“.

’Crno-beli’ su u poslednja tri kola Evrolige pobedili Olimpijakos, Unikahu i Efes na šta je otišlo mnogo energije, ipak, Aleksandar Rašić je uveren da će tim biti spreman za Zagrepčane.

„Tempo je žestok, nema mnogo vremena za slavlje, ni za tugovanje, odmah mora da se razmišlja o novom iskušenju. Malo vremena što smo imali do meča protiv Cedevite iskoristili smo da se oporavimo i pripremimo za iskusnog rivala. Cedevita je ove godine uložila mnogo u tim, imaju visoke ambicije, siguran sam da će dati sve od sebe ne bi li iskoristili naš umor i napravili iznenađenje. Za pobedu moramo da igramo na nivou protiv Efesa. Na taj način možemo da pobedimo bilo kog rivala“.

Cedevitu očekuje najteže gostovanje ove sezone, aktuelnom šampionu i najdominantnijem timu regiona. Zagrepčani su u svojoj prvoj sezoni u NLB ligi pobedili samo jednom u gostima, FMP pre dva kola.

Sportski direktor kluba Matej Mamić očekuje dobru utakmicu ali naravno ne obećava pobedu.

„Očekujem da ćemo u svakoj sledećoj utakmici biti malo bolji. Ako to bude dovoljno za pobedu, super, ali svakako ne možemo obećavati bodove iz Pionira. Naša forma raste, i pripremamo se za ono što nam predstoji. Partizan je po meni među najozbiljnijim kandidatima za ovogodišnju titulu u NLB ligi“.

Jedan od iskusnijih igrača Marino Baždarić, ima iskustva protiv euroligaških timova, a uoči susreta s Partizanom ističe da ekipa ide rasterećena u Beograd danapravi što bolji posao može.

„Partizan je jedan veoma talantovan timkoji doduše nije najbolje krenuo u NLB ligi, alisada polako stvari sedaju na svoje mesto. Lagano počinju dobijati onaj izgled na koji smo svi poslednjih godina navikli. Mi nakon pobede nad Širokim, koja nam je bila izuzetno važna, idemo rasterećeni u Beograd, napraviti što više možemo“.

I Cedevita je ove nedelje bila uspešna u Evropi, zabeležila je pobedu nad belgijskom Deksijom što je prvi trijumf Zarepčana u Evročelendžu.

„Mi se nismo odrekli tog takmičenja, iako smo lošije startovali, ali i dalje imamo šansu za drugi krug. To je važno zbog sticanja samopouzdanja i potrebnog iskustva ovom timu. Kod nas ima igrača koji nisu igrali izvan granica NLB lige i ovo im je veom bitnu“.

Cedevita će u ’Pioniru’ igrati bez povređenog Ivana Opačka i Damjana Rudeža koji je ostao kod kuće zbog povišene temperature, dok je Tomas Mobli u timu i pored lakših problemima sa povredom lože.

Utakmica 12. kola NLB lige Partizan (6/4) – Cedevita (5/6) igra se u subotu od 19.30h u ’Pioniru’.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: