Janis je MVP, Dončić ispred Janga!

Košarkaš Milvoki Baksa Janis Adetokumbo je proglašen za najkorisnijeg igrača nedavno završene sezone u NBA ligi.

Izvor: SV

Utorak, 25.06.2019.

08:01

Janis je MVP, Dončić ispred Janga!
Photo by Richard Shotwell/Invision/AP

U izboru su iza njega ostali Džejms Harden i Pol Džordž, dok je Nikola Jokić završio kao četvrti.

Reprezentativac Grčke je dobio 941 glas, Harden ukupno 776, a Džordž 356.

U večeri dodele nagrada, reprezentativac Slovenije Luka Dončić je izabran za najboljeg početnika sezone, ispred Deandrea Ejtona i Treja Janga. Za trenera godine je proglašen Majk Budenholzer, šef stručnog štaba Baksa. Laureat nagrade za igrača koji je najviše napredovao je pripao krilnom centru Toronta Paskalu Sijakamu. Najbolji šesti igrač sezone je bek Klipersa Lu Vilijams, kome je to treće priznanje u karijeri.

Iza njega su ostali njegov saigrač Montrezl Herel i centar Indijane Domantas Sabonis. Defanzivac godine je centar Juta Džeza Rudi Gober, koji je dobio prednost u odnosu na Adetokumba i krila Oklahome Pola Džordža. Najbolji operativac je Džon Horst iz Milvokija, dok je doskorašnji plejmejker Memfisa Majk Konli izabran za najboljeg saigrača, a dobio je i nagradu za primer ponašanja u sportu. Bek Vašingtona Bredli Bil je laureat nagrade za doprinos zajednici, plejmejker Minesote Derik Rouz je dobio priznanje za "momenat godine". Legendarni Leri Bird i Medžik Džonson su dobili nagradu za životno delo, a nagrada za požrtvovanost je otišla u ruke beku Bostona Markusu Smartu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

23 h

Podeli: