Ne 'duva' samo Ker – i Fil Džekson se 'opuštao'

Pre nekoliko dana, Stiv Ker privukao je pažnju svetske javnosti na sebe rekavši da je probao marihuanu.

Izvor:

Sreda, 07.12.2016.

09:57

Ne 'duva' samo Ker – i Fil Džekson se 'opuštao'
Getty Images

Legendarni plej Čikago Bulsa, trener Golden Stejt Voriorsa koristio je lekovitu biljku u medicinske svrhe kako bi prevazišao bolove u leđima posle operacija.

Ker je imao dve operacije leđa zbog čega se odlučio na medicinsko korišćenje marihuane, a potom i započeo kampanju da čelnici NBA lige dozvole košarkašima kada osećaju snažne bolove, čime bi zamenili lekove poput vikodina.

Sada, čovek koji je trenirao Kera u šampionskim danima s Bulsima, čuveni Fil Džekson takođe je priznao da je koristio marihuanu kako bi se lakše izborio s bolovima, u periodu kada je nastupao za Njujork Nikse – u sezoni 1969/70.

"Pušio sam marihuanu u tom periodu. Ona mi je pomagala da ne mislim na bol, ali nikada o marihuani nisam razmišljao kao ultimativnom leku za takve situacije", rekao je sadašnji predsednik Niksa.
Getty Images
Džekson nije bio u opasnosti da ga NBA kazni, pošto su čelnici najjače lige sveta tek 1983. godine uveli propis koji zabranjuje korišćenje marihuane.

Danas, igrači su podvrgnuti čestim testovima, a ukoliko budu pozitivni odmah ulaze u program za 'skidanje' s marihuane, uz novčane kazne i suspenzije na nekoliko mečeva.

Uprkos tome, 'Veliki Fil' smatra da je – uprkos velikim naporima čelnika – marihuana postala sastavni deo 'kulture' NBA lige.

"Pokušali smo da zaustavimo upotrebu marihuane u NBA, ali mislim da tako nešto nije moguće učiniti. Njena upotreba i dalje postoji i vremenom je postala deo kulture lige. To je nešto na šta moramo da se naviknemo ili pronađemo novi način kako bismo se što bolje postavili u celoj priči", zaključio je Džekson.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: