Utorak, 12.03.2013.

00:17

Kajri Irving možda završio sezonu

Samo što se vratio na parket, plejmejker Klivlend Kavalirsa Kajri Irving se ponovo povredio, zbog čega možda propusti ostatak sezone.

Izvor: AK

Default images

Prvi pik sa drafta 2011. godine povredio je levo rame u nedelju veče protiv Toronto Reptorsa, prema prvim prognozama pauziraće 3-4 nedelje, ali možda i duže.

Irving je tokom sezone već propustio 14 mečeva (11 zbog slomljenog prsta, a tri zbog kolena), a do kraja je ostalo još 19. Kavsi su daleko od plej-pfa, a skorom 21-42 na Istoku.

"Moramo da sačekamo i vidimo šta će biti. Ne želim ništa da spekulišem, ako bude mogao da se vrati, vratiće se", rekao je trener Klivlenda Bajron Skot.

Rendgen neporedno posle meča nije pokazao težu povredu, ali je MRI otkrio istegnuće mišića. Irving je stigao u NBA ligu kao veoma rizičan prvi pik, jer je u svojoj poslednjoj sezoni na koledžu odigrao samo 11 utakmica za Djuk.

U ruki sezoni se odmah povredio i propustio 15 od 66 mečeva (lokaut skratio sezonu), ali Skot veruje da će nastaviti da jača.
Beta/AP Photo/Tony Dejak
"On je i dalje mlad momak. Ima još mnogo toga da prođe kako bi razvio svoje telo. Već smo pričali da narednog leta više radi u teretani, što će mu pomoći da izdrži sezonu od 82 utakmice. Uskoro puni 21 godinu, zna da mora da još ojača, ne da nužno bude veći, već čvršći", rekao je trener Kavsa.

Skot je odbacio navode da se Irving povredio zbog svog stila igre. Rame mu je stradalo nakon duela sa 211 centimetara visokim i 105 kila teškim rukijem Reptorsa Jonasom Valančijunasom.

"Samo je veliki momak izbacio svoj kuk jer je nadigran. On ne izbegava kontakt. Zbog toga tako često ide na liniju za slobodna bacanja. Povremeno to i pokušava da iznudi. On nastavlja da se razvija. Kada ojača, i njegovo telo sazre, biće u redu", zaključio je Skot.

Njegov tim je poražen na četiri od poslednjih pet utakmica, a sada je ostao i bez najboljeg strelca (23p, 5.7as, 3.7sk) i startnog plejmejkera. Zameniće ga Šon Livingston uz rukija Diona Veitersa, dok će se u rotaciju vratiti Danijel Gibson.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Podeli: