Blejk "kucač", Džouns "trojkaš"

Kao što je i očekivano, Blejk Grifin pobedio je u takmičenju u zakucavanjima na “Ol Staru” u Los Anđelesu, dok je najbolji “trojkaš” postao Džejms Džouns.

Izvor: AK

Nedelja, 20.02.2011.

08:02

Default images

Grifin je u finalnoj seriji zasenio Mekgija i Derouzena, dok je Džouns je u odlučujućoj seriji postigao 20 trojki i pobedio tandem Seltiksa Pirsi – Alen.

U takmičenju u "veštini" pobedio je plej Voriorsa Stefon Kari, dok je u nadmetanju "zvezda" trijumfovala Atlanta u sastavu Al Horford, Koko Miler i Stiv Smit.

Blejk Grifin je postao drugi najviši igrač koji je pobedio na takmičenju u zakucavanjima na Ol Startu. Igrač Klipersa visok je 208 centimetara, a viši šampion od njega je samo Dvajt Hauard (211).

U poslednjoj seriji Grifin je do titule stigao zakucavanjem sa dve ruke skokom preko automobila (KIA Optima) na pas saigrača iz Klipersa Barona Dejvisa, uz pratnju crkvenog hora koji je pevao pesmu “Verujem da mugu da letim” (I believe i can fly).



Pre ovog zakucavanja, Grifin je pobliku u “Stejpls centru” zabavio zakucavanjem sa okretom od 360 stepeni, a potom je “kopirao” Vinsa Kartera i njegovo zakuvacanje iz 2000. godine provlačenjem ruke kroz obruč do lakta posle čega je ostao da “visi”.
Džavejl Mekgi (foto: FoNet)
Grifin je prvog dana “All Star”-a postigao 14 poena na meču Rukija i Sofmora, a poseldnjeg će da bude rezerva u meču između Istoka i Zapada. Grifin ove sezone prosečno postiže 22.8 poena uz 12-6 skokova po meču, drugi je po broju “dabl-dablova” u ligi sa ukupno 46, pa je prvi favorit za titulu rukija godine.

Ni Grifinovi rivali nisu ostali dužni publici u Los Anđeleso. Demar Derozan je uhvatio pas odbijen od konstrukcije koša, probacio loptu kroz noge, a onda desnom rukom zakucao. Serž Ibaka je u stilu Doktora Džeja zakucao sa linije za slobodna bacanja. Džavejl Mekgi je bio nešto kreativniji od prethodnika pošto je doneo još jedan koš, a onda posle nekoliko neuspeha uspeo da odjednom zakuca u oba. Desnom rukom je nabacio sebi loptu od prvi koš u koji je zakucao levom rukom, a onda odmah desnom u drugi.



U drugoj rundi Grifin je zakucao posle pasa Dejvisa od tablu, Mekgi je na sličan način obezbedio finale, dok je Derozan ostao bez završnice iako je imao impresivno zakucavanje nabacivši sebi loptu od table pose čega je izveo “vetrenjaču”.



Džejms Džouns postao je četvrti košarkaš Majami Hita koji je pobedio na “Ol Staru” u takmičenju u šutiranju trojki. On je u finalnoj seriji sa 20 pogodaka nadmašio prošlogodišnjeg šampiona Pola Pirsa koji je ubacio 18, i njegovog saigrača iz Boston Seltiksa Reja Alena.

Alen, koji je pre nekoliko dana postao najbolji trojkaš u istoriji NBA lige, postigao je samo 15 trojki u finalnom nadmetanju.



Plejmejker Golden Stejt Voriorsa Stefon Kari trijumfovao je u takmičenju “veštine” pošto je pre od Rasela Vestbruka i Oklahoma Siti Tandera završio potrebne zadatke (polaganje lopte u koš, driblinzi oko prepreka, pasovi kroz velike obruče, šut za tri poena).
Atlanta (foto: FoNet)
Mladi igrač “ratnika” je u završnoj rundi ostvario vreme 28.2 sekunde (u prvoj 34.1), a Vestbruk je potpuno razočarao u finalu koji je završio tek posle 44.2 sekunde (30s u prvoj rundi). Kari je pobedom obezbedio stipendiju od 30.000 dolara za Karen Batani.

Na takmičenju se nisu proslavili superstarovi Kris Pol (Nju Orleans Hornets 43s) i Derik Rouz (Čikago Buls 35.7s), kao nije jedan od najboljih rukija ove sezone, prošlogodišnji prvi pik Džon Vol (Vašington Vizardsi 39.3).



Cilj nadmetanja "zvezda" je poentiranje sa šest različitih pozicija za što kraće vreme. Akteri su mešoviti timovi (NBA igrač, predstavnica ženske NBA lige i poznati veteran).

Atlanta je savladala prošlogodišnje šampione Teksas (Dirk Novicki, Ronika Hodžs, Keni Smit), a ključnu seriju završila je za 70 sekundi pošto je Alu Horfordu iz 18. pokušaja pogodio trojku sa polovine terena.

Čikago (Tadž Gibson, Ketrin Krejveld, Stiv Ker) i Los Anđeles (Pau Gasol, Tina Tompson, Rik Foks) eliminisani su u prvoj rundi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: