Ajverson u Filadelfiji

Alen Ajverson, koji je prošle sedmice saopštio da je završio karijeru, odlučio je da do kraja sezone ipak igra za Filadelfiju.

Izvor: B92

Sreda, 02.12.2009.

16:28

Default images

"Pošto će Lu Vilijams zbog povrede odsustvovati sa terena najmanje dva meseca, Alan je bio najbolja opcija i lako smo se dogovorili", rekao je predsednik Sikstersa Ed Stefanovski.

Ajverson je profesionalnu karijeru počeo u Filadelfiji, koja ga je 1996. godine izabrala kao prvog pika i tu je ostao deset sezona. Nakon toga je igrao za Denver i Detroit, a ovu sezonu počeo je u Memfisu, za koji je odigrao samo tri utakmice.

Pošto nije bio zadovoljan statusom rezervnog plejmejkera, Ajverson je prošle sedmice saopštio da je završio karijeru i da odlazi u penziju.
Ajversonu je ovo 14. sezona u NBA ligi, a do sada je u ligaškom delu takmicenja odigrao 877 utakmica, uz prosečan učinak od 27 poena, 6,2 asistencija i 3,7 skokova.

U plej ofu je ukupno odigrao 71 utakmicu i sa prosekom od 29,7 koševa slabiji je samo od legendarnog Majkla Džordana, koji ima prosek od 33,4 poena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: