Rus seli Netse u Bruklin?

Ruski biznismen Mihail Prohorov saopštio je da je poslao ponudu vlasnicima NBA ligaša Nju Džersi Netsa za kupovinu tog kluba.

Izvor: B92

Sreda, 23.09.2009.

14:02

Default images

Prohorov, koji se smatra najbogatijim čovekom u Rusiji, u utorak je na svom blogu objavio da je prošlog vikenda poslao ponudu vlasnicima Netsa. On je istakao da su prethodno čelnici Netsa njega kontaktirali kako bi se uključili u investicioni plan izgradnje Bruklina, vredan 4 milijarde dolara, koji bi uključivao i novu dvoranu za Netse.

Prohorov je vlasnicima ovog NBA ligaša poslao predlog prema kome bi njegova kompanija ’Oneksim’ postala vlasnik kontrolnog paketa deonica Netsa, ali bi zauzvrat morala da obezbedi sredstva za izgradnju nove dvorane u Bruklinu.

Prohorov nije želeo da otkrije vrednost ponude, ali je rekao da bi njegova kompanija dobila deonice po simboličnoj ceni. Međutim, mediji su objavili da bi kontrolni paket akcija, uz troškove izgradnje nove dvorane, koštali 44-godišnjeg Rusa oko 700 miliona evra.

Prohorov je vlasnik i dela deonica u košarkaškom klubu CSKA. Rusko izdanje magazina Forbs procenilo je njegovo bogatstvo na 9,5 milijardi dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

20 h

Podeli: