Zvezda izgubila od Bešiktaša

Izvor: B92

Utorak, 18.03.2008.

20:35

Default images

Košarkaši Crvene zvezde nisu uspeli da se plasiraju na finalni turnir ULEB kupa u Torinu. Oni su u revanš meču osmine finala izgubili od turskog Bešiktaša u Istambulu sa 81:69 (24:18, 17:16, 24:16, 16:19). Prvi meč pre sedam dana u beogradskom „Pioniru“ završen je bez pobednika 80:80.

Najefikasniji igrač u pobedničkoj ekipi ponovo je bio Amerikanac Preston Šumpert, MVP prvog dela osmine finala ULEB kupa. On je ubacio 24 poena uz 6 skokova i 3 ukradene lopte. Isti broj poena postigao je Rik Apodaka, dok je Kristijan Dalmau imao 9 poena i 5 asistencija.

U ekipi Crvene zvezde opet je najbolji bio Elmedin Kikanović koji je duel završio sa 17 poena i 5 skokova. Miroslav Raičević je imao 10 poena i 5 skokova. Omar Kuk je još jednom odigrao ispod svojih mogućnosti iako je uz sedam asistencija imao i 8 poena i 5 skokova. Plejmejker Crvene zvezde je takođe imao i šest prodatih lopti, a trojke je šutirao 0-6.

Košarkaši Crvene zvezde veoma dobro su otvorili duel, a u uvodnim minutima blistao je Miroslav Raičević, koji je sa nekoliko atraktivnih zakucavanja održavao crveno-bele u igri. U drugoj četvrtini proradio je šut za tri poena, kada su pogađali Dragićević, Cvetković i Kovač.

Ključni deo meča odigrao se početkom drugog poluvremena, kada je Bešiktaš sjajnom igrom stigao i do 20 poena razlike. Nada u preokret, pojavila se krajem treće i početkom četvrte četvrtine. U tim trenucima razigrao se najbolji Zvezdin igrač Elmedin Kikanović. Na osam minuta pre kraja duela Zvezda je smanjila na -7 i imala je napad, ali je Raičević napravio grešku i Bešiktaš je u naredne dve akcije opet uspeo da podigne razliku na dvocifren iznos.

Crvena zvezda je i samim plasmanom u osminu finala ULEB kupa napravila veliki uspeh. Mlad tim, hendikepiran brojnim povredama nije uspeo da napravi iznenađenje u vreloj dvorani u Istambulu, ali se isto tako nije ni obrukao. Podsećamo da su crveno-beli u tursku prestonicu otišli sa samo desetoricom igrača.

CRVENA ZVEZDA: Marković 9, Kikanović 17, Kuk 8, Kovač 7, Raičević 10, Dragićević 8, Lekić, Rondović, Cvetković 5, Šljivančanin 5.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

72 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: