Jokić: Ne igram NBA igricu sa Denverom, kako sebe da psujem?

Srpski košarkaš Nikola Jokić odgovarao je na pitanja novinara o Denveru, radu na sebi i kako provodi svoje slobodno vreme, ali i o reprezentaciji Srbije.

Izvor: MLJ

Sreda, 15.08.2018.

18:10

Jokić: Ne igram NBA igricu sa Denverom, kako sebe da psujem?
StarSport

"Ovog leta sam proveo sve vreme u Somboru sa Nebojšom Vagićem. Radio sam na raznim stvarima. Pokušavam da budem bolji u svim aspektima igre. To je sad fraza, ali stvarno je tako, pokušavam da budem bolji. Voleo bih da na kraju sezone opet budu bolji statistički parametri, jer to pokazuje napredak, a napredak je jedna od najbitnijih stvari u košarci", počinje priču Jokić.

Kritikuju da si u odbrani loš, ali te "vole" napredne statistike?

"Kažu da sam dobar. I ja isto to govorim, a oni meni ne veruju. Šalim se, sigurno ne samo ja, nego ceo tim mora da igra bolju odbranu i da više ponosa uložimo u to, da ne damo na sebe. Uvek kažu da odbrana osvaja prvenstvo i to moramo da popravimo. Da verujemo jedan u drugog i pomažemo", naglašava Nikola.

Lebron Džejms u zapadnoj konferenciji ga ne zanima jer je utakmica kao i svaka druga, a razmišlja prevashodno o svojoj ekipi.

"Šta sad da kažem? Utakmica k'o utakmica, ja ne razmišljam iskreno ni o jednom drugom protivniku, samo o našoj ekipi. Protiv koga god da igramo, sigurno imaju mana i tražićemo njihove mane. Kao što i mi imamo svojih mana i oni traže naše mane, tako da što je on otišao tamo, sigurno da je on jedan od najboljih, mislim najbolji igrač u NBA znači mnogo za njih, a za nas...ništa".

Fokusira se, kaže, na svoj tim, ali na pitanja o reprezentaciji nije bio spreman da odgovara u ovom trenutku.

"Ne odgovaram na ta pitanja, samo vas to zanima bog vas mazao", dodaje kroz osmeh.
StarSport
U istom tonu priča i o svojoj trenutnoj konstituciji.

"Sad sam malo veći, pogledao sam se u ogledalo, nešto sam narastao, ne znam šta mi je. Bela majica? Šalim se! Radim na svom telu stvarno dosta, već evo dva meseca sam u velikom, jakom, postepenom treningu. Svaki dan dobijam trening od kondicionog trenera iz Denvera, tako da je sve po nekim nadzorom. Videćemo, stvarno ne znam kako će to izgledati kada počnem da igram, ali sam za sada zadovoljan. Kilaža mi je ista, stvarno ne znam, videćemo kako će to da izgleda", kaže Jokić, ali ne želi da spekuliše o broju pobeda koje bi Denver ove godine mogao da ostvari.

"Jooo, to ne znam. Ja bih voleo da smo prošle godine imali jednu više i da uđemo u plej-of. Niko to ne zna. Mislim da protiv ‚slabijih' ekipa moramo da igramo mnogo ozbiljnije jer smo izgubili jako puno ‚lakih' utakmica, tako da mislim da je to neka stvar na koju moramo da obratimo pažnju".

Dosta se "promešalo" lica u ligi, pa će se i igra prilagođavati promenama u ekipama.

"Pa ne znam stvarno, to je utakmica...kad dođe utakmica onda ti mogu reći. Može da se desi da neko nije u formi...promenila se dosta. Hjuston se dosta promenio. GS se nije toliko promenio, samo su doveli Kazinsa... Eto, na primer, on neće igrati pola sezone, dečko je povređen. Kao kada smo mi doveli Milsapa, pa se povredio...tako da ne mogu da ti kažem više o detaljima. Jako je daleko. Jeste promena velika, ali kad dođe utakmica, igraš protiv tima, nije ti bitno ko igra".

Denver je pretprošle sezone na pleju imao Džamira Nelsona, ove je tu igrač sličnih "gabarita", Ajzea Tomas.

"Žele ga u Denveru i mislim da je to dobar osećaj po njega, jer ide u ekipu gde ga žele, gde će biti zadovoljan, sad verovatno će on pružati svoj maksimum. Iskreno da ti kažem, mislim da će biti jako dobar po našu ekipu, nije mi imamo takvog igrača, ali videćemo kad počne trening kamp i kad počnemo da se uigravamo", objašnjava Jokić.
StarSport
Jokić je kratko pričao i o tome kako provodi slobodno vreme.

"Igram igrice, provodim vreme sa devojkom, sa braćom ko dođe, odem u neku šetnju, večeru, nemam nešto posebno. League of Legends i Call of Duty igrao. FIFA, NBA normalno sve to. Sa Bogdanom i Teom kad su došli Teo i Bobi igrali smo Teo i ja protiv mog srednjeg brata i Bobija pokidali smo ih u Fifi", kaže Jokić.

Na pitanje, da li igra sam sa sobom i da li mu se dopadaju ocene koje mu je NBA dala.

"Ne. ne mogu to da podnesem. Ne mogu sam sebe da psujem, kako to sad, to mi nije zanimljivo. Ne znam ni koja mi je ocena, to moj brat zna. On igra samo sa mnom i katastrofa je, čini me lošim".

A da li mu znači što mnogo ljudi ostaje budno da bi gledalo Denver poslednjih godina?

"Ja to najviše osetim po svojoj porodici, pogotovo od tate. On gleda svaku moju utakmicu. Drago je kad znaš, kad ti drugari pošalju sliku da te gledaju, nekako znači ti, nisi sam, imaš podršku, pa onda možeš malo više i da igraš i zbog njih, da se potrudiš. Lepa je stvar, mnogo znači kad te gledaju društvo i drugari sa kojima se družiš umesto da spavaju", zaključuje Jokić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: