Ognjen Ožegović: Trnovit put, ginem za Partizan

Odavno jedan transfer nije podigao toliko prašine u srpskom fudbalu kao dolazak Ognjena Ožegovića u Partizan. O svom trnovitom putu pričao je uoči zimske pauze.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Ponedeljak, 01.01.2018.

08:30

Ognjen Ožegović: Trnovit put, ginem za Partizan
Foto: StarSport

Momak iz bosanske Gradiške, preko lokalne Kozare i banjalučkog Borca stigao je do omladinskog pogona Crvene zvezde, ali nije dobio željenu šansu na "Marakani". Godinama je probijao kroz superligaše Banat, Voždovac, Rad, Jagodinu, Borac i Vojvodinu, da bi 2016. stigao do Kine.

Vratio se iste godine i zaigrao za Čukarički, gde je "eksplodirao" i sa 20 golova na 36 utakmica stigao do reprezentativnog dresa. Proteklog leta se najavljivalo da bi mogao da se vrati u Zvezdu, ali je na kraju završio u redovima najvećeg rivala.

"Od kad sam došao u Partizan postavio sam određene ciljeve. Neke nisam ispunio, neke jesam. Jedan od njih je da pomognem klubu da uđe u nokaut fazu Lige Evrope, što smo i ostvarili. Desilo se da je moj gol protiv Jang Bojsa bio odlučujući, ali to ne stavljam u prvim plan", rekao je Ožegović.

Nije mu bilo lako, naprotiv, nijednom novom igraču nije bio tako težak početak u Humskoj. Od prve spekulacije da bi mogao da stigne u Humsku krenula je lavina protivljenja navijača, posebno zbog Ognjenove izjave tokom leta da sanja titulu sa Zvezdom kao strastveni "Delija".

"Bio je trnovit put, što se kaže. Nisam dugo čekao da prođem takav put i da se izborim za svoje ime, ali bilo je teško. Hvala saigračima i svim ljudima koji su bili uz mene sve vreme i davali mi podršku. Taj pritisak ne može da se opiše, koliki je u tom trenutku bio. Nisam posustao, nisam pao, bio sam jači i iz toga svega izašao kao pobednik. Odnos sa navijačima je odličan, voleo bih da svakog dana bude sve bolji. To zavisi od mojih igara i zalaganja na terenu, što nikad neće biti sporno", istakao je Ognjen.
Foto: StarSport
U međuvremenu, postigao je sedam golova na 23 nastupa za Partizan, a gol je znao i da proslavi ljubeći grb tima iz Humske.

"To je bila poruka da ću za Partizan da ginem na svakoj utakmici i dati svoj maksimum i da ću kakvo god oni imali mišljenje o meni ja na svakom meču pokazivati da živim za Partizan i da je to moja porodica", objašnjava Ožegović.

Danas, tri meseca po dolasku u Humsku, uveren je da je doneo idealnu odluku.

"Prvi put kad sam dobio poziv Partizana u glavi mi je bilo samo kako ću raskinutu predugovor koji sam potpisao sa jednim ruskim klubom. Nisam razmišljao nijednu sekundu da li ću da dođem u Partizan. Video sam se u klubu. To mi je do sada sigurno najbolji potez u karijeri. Ali ovo što sam do sad uradio u Partizanu nije ni 50 odsto onoga što ja mogu. Mislim da ću tek od zime biti mnogo bolji. Znam to po sebi. Siguran sam i da će ekipa biti mnogo uigranija. Neki igrači su došli tek posle desetak kola sezone. Kad prođemo svi pripreme zajedno možemo mnogo bolje", dodaje napadač crno-belih.

Partizan je jesen završio plasmanom u nokaut fazu Lige Evrope, ali je ostao gorak ukus u ustima zbog devet bodova zaostatka za Crvenom zvezdom u Superligi.

"I prošle sezone je bila velika razlika, pa se smanjila. Ima još mnogo da se igra. Bodovi će da se podele, biće još jedan derbi, još jakih utakmica. Nas ne treba otpisivati, nećemo se predati do poslednjeg kola", kaže Ožegović.

Uprkos dobrim rezultatima u Evropi, javnost nije prezadovoljna nastupima crno-belih u prvom delu sezone. Bilo je dosta oscilacija u ekipi Miroslava Đukića.

"Imamo 40 utakmica u polusezoni koja traje 3-4 meseca. U Engleskoj nisu odigrali toliko utakmica, a mi imamo broj igrača kao jedan engleski polutim. Mnogo smo iscrpljeni, umorni. Protiv Jang Bojsa smo se i emotivno ispraznili. Mislim da je pauza došla u pravom trenutku, ali taj pad koji se desio u igri neće dugo trajati. To je samo privremeni umor i ostaće samo na tome. Kada je bilo najpotrebnije mi smo pokazali da smo najjači. Dobili smo utakmice koje smo morali da pobedimo. Nema problema ni kolektiva, ni igre, nego prolazna faza", kaže golgeter Partizana.
Foto: StarSport
Na startu prolećnog dela crno-bele očekuje veliki izazov u Evropi, češka Viktorija Plzenj.

"Iskreno mislim da možemo da pobedimo. Ja sam igrao protiv Viktorije sa Vojvodinom. Izgubili smo samo zato što smo ih potcenili. Pored mnogih većih ekipa koje smo mogli da dobijemo, izvukli smo Plzenj, pa smo ušli u utakmicu opušteno. Kad smo zaigrali malo ozbiljnije pokazali smo da smo bolji od njih. Ako budemo zadržali stav s kojim smo ušli u grupnu fazu, mislim da neće biti problema sa Viktorijom", uveren je Ožegović.

Dosta se tokom jeseni spekulisalo kako će funkcionisati napad Partizana sa Ožegovićem i Leandrom Tavambom, koji je navodno na izlaznim vratima Humske.

"Tavamba je dobar dečko i još bolji igrač. Ne znam šta je njegov plan i želja, ali bi bilo dobro za nas da ostane da se zajedno borimo u Evropi i za prvenstvo. Ali ne zavisi sve od nas dvojice, kao što šef stalno govori moramo biti kolektiv, kompaktni, ne možemo očekivati da dvojica ili trojica igrača nose Partizan nego da budemo svi zajedno i u napadu i u odbrani. Nadam se da će ostati i da ćemo biti još efikasniji u sledećem delu sezone", kaže Ožegović.

Od njega se od prvog minuta u crno-belom dresu očekivalo da zameni Uroša Đurđevića, najboljeg strelca tima iz prošle sezone i jednog od najzastlužnijih za duplu krunu.
Foto: StarSport
"Ne znam da li sam ga zamenio na pravi način, ali nisam ni došao da ga zamenim. On je jedan tip igrača, ima svoj stil igre, ja sam drugi. Ni u jednu utakmicu ne ulazim da postignem gol, a da ekipa odigra loše. Daću svaki put maksimum i u napadu i u odbrani, poginuću na terenu. Koliko mogu da golova dam vreme će pokazati, to je samo do mene, a na vama da ocenite koliko sam bio individualno dobar. U kolektivnoj igri pružam dosta i pružaću još više", rekao je Ožegović.

"Dobri smo drugari, često se čujemo. Savetovao me najviše kako psihološki da podnesem pritisak, kako da se izborim s njim. To je najvažnije za igrača Partizana. Da se ne zadovoljava malim stvarima, da stalno traži pobedu. Toga sam i sâm svestan", dodao je napadač Partizana.

U prethodna tri meseca je svojim igrama zadobio poverenje "grobara".

"Navijačima poručujem da ostanu kakvi jesu, da nas podržavaju u svakoj utakmici, i u pobedi i u porazu, kao u Kruševcu. Kada smo gubili 1:0 na poluvremenu, dali su nam ogromnu podršku koja nas neverovatno diže. Žao mi je što nisu bili na utakmici protiv Dinama iz Kijeva (2:3), ubeđen sam ne da ne bismo izgubili, nego ne bi odigrali ni nerešeno. Dali bismo još jedan gol u drugom poluvremenu da su oni bili tu. A ja im obećavam da ćemo im vratiti na najbolji mogući način", zaključio je Ožegović.

A. Kovačević

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: