Neven Majstorović za B92: Partizan uvek ide na trofeje

Odbojkaši Partizana od početka sezone su zabeležili samo jedan poraz u domaćem prvenstvu, a sigurno jedan od najzaslužnijih za to je Neven Majstorović. Mladi primač ’crno-bele’ je pojačao tokom leta i vrlo brzo je sjajnim partijama, uz saigrače, bio junak niza od devet uzastopnih trijumfa. Zahvaljujući svojim igrama zaslužio je poziv u reprezentaciju za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, a upravo o tome je pričao u intervjuu za B92.

Izvor: Jelena Trajkoviæ

Ponedeljak, 30.12.2013.

20:00

Default images

Majstorović je u Partizan stigao iz Jedinstva iz Stare Pazove, a prethodno je igrao za Crvenu zvezdu, sa kojom je kao 19-godišnjak osvojio titulu 2008. godine. U redovima ’crno-belih’ nastavio je sa igrama kojima je pomogao Jedinstvu da se vrati u elitu i rezultat se vidi. Partizan je sezonu počeo nizom od devet pobeda, a poklekao je tek pre desetak dana, u ’večitom derbiju’, u kojem je Crvena zvezda slavila i preuzela prvo mesto.

Posle odlične sezone u Jedinstvu, imao sam ponude brojnih klubova, dosta sam i izabrao Partizan. Ispostavilo se da je to najbolja odluka za mene, posle samo jedne polusezone sam se našao na širem spisku reprezentacije“.

Partizanov niz mnoge je iznenadio, pa i same igrače ’crno-belih’, a Majstorović ističe da je upravo ta pobeda bila ono što im je bilo potrebno.

Ni mi nismo očekivali takav niz, ali ta pobeda nad Zvezdom u prvom kolu nam je dala krila i samopouzdanje, jer smo videli da imamo kvalitetnu ekipu i da možemo da doguramo daleko. To nas je držalo sve vreme, imali smo težak raspored, ali ostvarili još osam pobeda i sada s pravom možemo da kažemo da smo među ozbiljnijim kandidatima za sve trofeje“.

U prvom delu sezone, ’večiti’ su se izdvojili od ostalih klubova, ali primač Partizana kaže da još ništa nije rešeno.

Sada je takva situacija, mi i Zvezda smo se izdvojili, ali mislim da pored nas, još Vojvodina i Ribnica imaju dobre ekipe i da će i oni kako vreme bude odmicalo igrati sve bolje i bolje, a može da se desi i da nama ili Zvezdi pomrse račune u borbi za finale ili trofej u Kupu“.

Ambicije Partizana uvek su najviše, a tako je i ove sezone, glavni cilj ’crno-belih’ je vraćanje nekog trofeja u Humsku.
Foto: Odbojkaški klub Partizan
Potajno se nadamo tituli, na nama je da damo sve od sebe na utakmicama koje slede. Sigurno je da niko ne igra da bi izgubio ili za drugo mesto. Klub renomea kakav je Partizan uvek gaji najviše ambicije, tako da i mi, koji nosimo njegov dres, potrudićemo se da neki od trofeja vratimo u Humsku. Mislim da imamo materijal za to, na nama je da damo sve od sebe i pokažemo da smo vredni pažnje i da se nadamo nekom od trofeja“.

Majstorovićeve igre nisu prošle nezapaženo, pa se našao na spisku Igora Kolakovića za predstojeće kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, ali će igrati na poziciji libera

Za mene, ali i odbojkaški klub Partizan, to je veliki uspeh. U dobrim igrama Partizana ja sam možda malo više od ostalih došao do izražaja, međutim, imamo još sigurno trojicu-četvoricu igrača koji u perspektivi mogu da ponesu dres sa državnim grbom. Sigurno je da meni poziv mnogo znači, pre tri meseca sam igrao Prvu ligu, za mene su se neke stvari brzo izdešavale i mogu da kažem da uživam u svemu tome. Na meni je da radim što bolje i da iz vremena koje provedem sa njima iskoristim što bolje i postanem još bolji igrač. To mi je ujedno i obaveza da kada se vratim u klub iz reprezentacije da to što opravdam i u dresu Partizana“.

Partizan je tokom leta ozvaničio saradnju sa Vizurom, pa su dva kluba postala jedan, a to je ’crno-belima’, prema rečima Majstorovića, donelo sjajne uslove.

Nisam bio u Partizanu prošle sezone, ali iz priče ostalih igrača vidim da su imali dosta problema i da je to bio jedan od glavnih uzroka možda nedostatka snage u završnicama sezone. Sada mi imamo sve što se tiče uslova za rad, termine kada god želimo, treniramo koliko god nam je potrebno, imamo punu podršku i na nama je da sve to iskoristimo i postignemo što bolje rezultate“.

Zahvaljujući fuziji Partizana i Vizure posle više decenija smo dobili ’večiti derbi’ i u ženskoj odbojci, a Majstorović ističe da je to donelo sjajne rezultate već posle nekoliko meseci.

’Večiti derbi’ je dao neku novu draž ženskoj odbojci. Taj rivalitet između Crvene zvezde i Partizana je poseban, tako da mi je drago što se on sada pojavio i u ženskoj odbojci. Mi smo dobili žensku ekipu fuzijom sa Vizurom, ali i mnogo bolje uslove za rad, koji su vidljivi već na startu sezone, jer i mi i one beležimo odlične rezultate“, rekao je Neven Majstorović za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: