Stojković za B92: "Presrećan sam"

Golman reprezentacije Srbije Vladimir Stojković rekao je za B92 da je presrećan dolaskom u Vigan.

Stojković se u četvrtak priključio Premijerligaškoj ekipi na pozajmici iz lisabonskog Sportinga gde će ostati do kraja fudbalske sezone.

Izvor: B92

Četvrtak, 07.01.2010.

23:20

Default images

„Pa sigurno je da sam presrećan jer sam stigao u Premijer ligu, kao što sam danas rekao i za sajt mog kluba. Ovo je po meni najjača liga na svetu. Na meni je da se dokažem i da očistim sve što je bilo iza mene. Mislim da je ovo prava prilika da uz dobar rad pokažem šta mogu i koliko mogu", kaže Stojković za B92.

Stojković je u poslednjih nekoliko sezona često menjao klubove i nigde nije uspeo da se nametne.

„Svašta me je pratilo u prošlosti. O tome možemo da pričamo dva dana. Prvo neki maleri, pa povrede, pa loša komunikacija sa trenerom u Sportingu. O tome sad ne treba ni pričati, treba pričati da je to sve iza mene, i da samo svojim odbranama i ponašanjem dokažem ko sam i šta sam. Svestan sam da je ovo najjača liga na svetu i da je jedan od bitnijih momenata u mojoj karijeri. Znam šta radim i spreman sam na sve izazove.“
Srpski golman će u Viganu takođe imati veliku konkurenciju u vidu Krisa Kirklenda i Ričarda Kingstona. Ipak, Stojković je optimista i smatra da će dobiti priliku u Engleskoj.

„Ne volim da pričam šta sam razgovarao sa trenerom i sa menadžerom. Čim sam došao ovde, to znači da je bilo motiva za moj dolazak, a što se konkurencije tiče videćemo. Kada je neko od nekoga deset puta slabiji po kvalitetu ima pravo da se bori, a to je ono što ja nisam imao u Sportingu. Upravo zbog toga sam i promenio klub i posrećilo mi se da dođem u najjaču ligu. Kao što sam rekao, ovde dolazim sa velikim ambicijama.

Konkurenciju uvek poštujem, smatram da su oba golmana dobra i iskusna i da su u prednosti jer su branili pre mene. Ne poznajem dovoljno Premijer ligu, ali branio sma u dve lige koje su po meni isto mnogo teške za golmana moje konstitucije. To je španska liga gde nema mnogo šuteva nego igrači pokušavaju da se ušetaju u gol, a to je mnogo teško za golmana moje konstitucije. Ja imam skoro dva metra i teško mi je da stalo budem u niskom stavu. Sad dolazim u ligu gde ima više šuteva, više tuče, više borbenosti... Imaću sigurno šansu da se dokažem, i sve je predamnom.“
Prvi golman srpske reprezentacije će u Viganu ponovo biti pod pritiskom jer je došao na pozajmicu. On kaže da je svestan toga i da je spreman da preuzme odgovornost.

„Nije lako. Ja nikada nisam bio od onih što kukaju. Uvek sam voleo da prihvatim odgovornost kad je teško. Prihvatiću je i ovog puta. Nije lako otići u Španiju na pozajmicu gde znaš ako ne napraviš čudo, da neće biti kako treba. Jedino što me u Španiji držalo su bile te tri, četiri utakmice koje sam odbranio fenomenalno i onda je počelo da se priča. Inače, ko zna šta bi bilo da nisam slučajno dobio šansu pošto je golman dobio crveni karton. Pritisak uvek postoji, pogotovo kad dođeš na pozajmicu. Tada moraš da pokažeš da si duplo bolji od ostalih. Ovo je moja već treća pozajmica. Moram da u šest meseci pokažem nešto što bi u normalnim okolnostima morao da pokažem posle godinu i po dana. Bitno je da sam sada pronašao klub, da sam tu srećan i da ću nadam se pokazati da je ovo sve iza mene prošlost.“

Stojković se u Premijer ligi pridružio sada već brojnoj srpskoj koloniji.

„Čuo sam se sa Milijašem koji igra uspešno u Vulvsima i stvarno je zadnjih dva, tri meseca najbolji igrač. Čuo sam se i sa Nemanjom, baš u vezi te pozicije gde bi živeo. On može da mi pomogne i da mi kaže gde je najbolje, gde žive igrači. Mislim da ću čak i biti blizu njega. Sa Banetom Ivanovićem ću se verovatno čuti kad budem malo bliže Londonu“, rekao je Stojković za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: