Jokanović za B92: Dovoljno vremena do Lige šampiona

Fudbaleri Partizana odradili su prvi deo priprema na Tari, a 'crno-belima' ostaju još tri nedelje do prve takmičarske utakmice u sezoni, u 2. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Trener Slaviša Jokanović izjavio je da je zadovoljan dosadašnjim tokom priprema i okreće se sledećoj fazi, koju će fudbaleri aktuelnog prvaka Srbije odraditi u Švajcarskoj.

Izvor: B92

Sreda, 09.07.2008.

00:07

Default images

"U Švajcarskoj ćemo odigrati 4 utakmice u 10 dana, a zatim nas očekuje još jedan pripremni meč u Beogradu i to će biti to. Posle toga nam predstoji utakmica koja je izuzentno bitna za nas, u 2. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Za sada nema euforije. Imamo tri nedelje da se uigramo i imaću dovoljno vremena da proverim sve igrače na koje mogu da računam. Najbitnije je da budemo optimalno spremni za 29. jul. Svi smo svesni da je to izuzetno bitna utakmica za nas. Ne očekujemo lak zadatak. Naša je obaveza da prođemo protivnika sa kojim će se sastati. Da li će to biti Intere ili Rabotnički, videćemo", kaže Jokanović.

Bez obzira ko će biti protivnik Partizana u drugom kolu kvalifikacija, prvak Srbije ulazi u te mečeve kao favorit.

"Svesni smo da ne smemo da napravimo kiks i da moramo da prođemo. Šta je bolje ili gore, Inter ili Rabotnički, to je sve relativno. Na prvi pogled jači je Rabotnički, s obzirom na koeficijent. Ipak, činjenica je da sada realnija varijanta da mi idemo u Baku, s obzirom na dešavanja u Rabotničkom, gde je gazda kluba prešao u Vardar i povukao veliki broj igrača za sobom".

Ako Partizan pobedi protivnika u drugom kolu, u trećem ga čeka neko veliko ime evropskog fudbala. Jokanović kaže da nema izgovora i da nema razloga da se tog rivala sada plaše.

"Nema izgovora. Ne treba da se žalimo na našu situaciju i pričamo kako si ti timovi mnogo jači, snažniji od nas. Mi smo sada u ovoj situaciji zato što smo je zaslužili i ne bi trebali da tražimo izbovor zato što igramo sa Liverpulom, Arsenalom, Barselonom ili bilo kojim timom od onih koji mogu da nam budu protivnici u 3. kolu. To bi trebalo samo da nam bude motiv. Borili smo se celog proleća da bi došli u ovu situaciju. Jasno je da moramo da prođemo drugi krug i još jasnije je da u trećem krugu moramo da uradimo sve kako bi se domogli Lige šampiona. Sve je na nama i moramo da damo 100 odsto".

Drugi deo priprema biće odrađen u Švajcarskoj. Pored treninga ‘crno-bele’ čekaju I četiri ozbiljne provere, igraće sa Grashopersom, Botafogom, izraelskim Beitarom i Rapidom iz Bukurešta.

"Želeli smo tokom priprema da igramo sa što kvalitetnijim protivnicima i mislim da smo uspeli da nađemo rivale po meri. Glavnu proveru imaćemo 23. jula protiv Olimpika iz Liona u Beogradu, koji bi igrački trebalo da bude sličan onoj ekipi sa kojom bi igrali u avgustu u 3. kolu kvalifikacija. To će biti prilika da vidimo gde se nalazimo", kaže trener Partizana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: