Nova vest
Fudbal

Sreda, 02.10.2013.

22:51

LŠ: PSŽ i Mitroglu po 3:0

Ekipe Pari Sen Žermena i Olimpijakosa zabeležile su ubedljive pobede u grupi C, 2. kola Lige šampiona.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Pari Sen Žermen je sa tri gola u prvom poluvremenu savladao Benfiku sa 3:0, pogocima dvostrukog strelca Zlatana Ibrahimovića i Markinjosa.

Istim rezultatom Olimpijakos je slavio protiv Anderlehta, a blistao je Kostas Mitroglu koji je ostvario het-trik. Tragičar u Briselu bio je Aleksandar Mitrović koji je u 24. minutu promašio penal za 1:1.

PSŽ je za pola sata završio posao protiv finaliste Lige Evrope. Već u petom minutu Gregori van der Vil je na savršen način pronašao Ibrahimovića, koji je na drugoj stativi samo dotakao loptu i savladao Artura.

Naredih dvadesetak minuta nije bilo uzbuđenja, a onda je PSŽ stigao do drugog gola. Ibrahimović i Verati su sjajno kombinovali, lopta je stigla do Matuidija na levoj strani, on je poslao nešto niži centaršut, a sa nekoliko metara loptu je u mrežu ubacio Markinjos.

Samo pet minuta kasnije sve je bilo definitivno rešeno. Slično kao i Pireju pre dve nedelje, PSŽ je odigrao perfektno iz kornera, ovaj put Tijago Mota je bio asistent, a Ibrahimović je iskoristio lošu reakciju gostujuće odbrane i sa druge stative glavom postigao drugi gol.

U drugom poluvremenu "sveci" su potpuno usporili igru, da bi 20 minuta bili na korak od četvrtog gola. Propustili su dve duple šanse.



Prvo je Ibrahimović promašio nakon odbitka Artura posle šuta Mure, da bi nekoliko minuta kasnije golman Benfike zaustavio i pokušaj Van der Vila, da bi u nastavku akcije sa gol linije izbačen pokušaj Kavanija.

U prvoj postavi tima iz Lisabona igrala su trojica Srba, Nemanja Matić, Ljubomir Fejsa i Filip Đuričić. Lazar Marković je na poluvremenu zamenio Đuričića, dok je od 66. zaigrao i Miralem Sulejmani.

Meč u Briselu obeležio je Kostas Mitroglu. Napadač Olimpijakosa je već u 17. minutu doneo prednost Grcima, nakon greške Žilea, a dodavanja Saviole na osam metara.

Anderleht je dominirao tokom meča, imao je desetak šansi, ali nije imao Miroglua. Domaćinu se sve srušilo nakon što je Mitrović promašio penal u 24. minutu. Bio je to i četvrti promašaj Belgijanaca u LŠ sa bele tačke u nizu.

U drugom poluvremenu Mitroglu je sa još dva gola dotukao domaćina. Prvo je iskoristio asistenciju Ndinge u 56. minutu, a potom ga je 15 minuta kasnije proigrao Fuster.



Mitrović je odigrao ceo meč po povratku u tim nakon dve utakmice pauze u Belgiji, dok Luka Milivojević nije zaigrao u Briselu.

PSŽ ima šest bodova, Olimpijakos po tri, dok je Anderleht bez bodova i gola posle dva kola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu