Nova vest
Fudbal 1

24.5.2024.

10:25

"Ludnica" u finalu Kupa Turske VIDEO

Fudbaleri Bešiktaša osvojili su Kup Turske nakon dramatičnog finala sa Trabzonom.

Izvor: Klix.ba

Profimedia/Ahmet Okatali / Anadolu/ABACAPRESS.COM

Istanbulski crno-beli su pobedili 3:2 golom Mutasima Al Musratija u 94. minutu utakmice na prepunom Ataturk stadionu.

Reprezentativac Libije je mrežu zatresao udarcem po zemlji sa oko 20 metara, nakon što su fudbaleri Trabzona nekoliko puta nespretno pokušali da izbace fudbal daleko u polje.

Bešiktaš je u protekloj sezoni bio u drugom planu u šampionatu, iza gradskih rivala Galatasaraja i Fenerbahčea koji će u poslednjem kolu rešiti borbu za titulu (Galati potreban bod).

Nije uspeo da se izbori čak ni za treće mesto, koje drži upravo Trabzon, već se sa Bašakšehirom bori za četvro, poslednje koje donosi mesto u kvalifikacijama za Evropu.

Međutim, Bešiktaš je uspeo da spasi sezonu u Kupu osvajanjem trofeja i kartu za plej-of rundu kvalifikacija za Ligu Evrope. Ali nije sve krenulo sjajno.

Trabzon je bolje otvorio duel i poveo golom Pola Onuačua u 13. minutu, ali se Bešiktaš vratio u nadoknadi poluvremena kada je Rašid Gezal iskoristio penal.

Salih Udžan je na startu drugog dela pogodio za potpuni preokret i vodstvo Bešiktaša, a onda prava ludnica u samoj završnici utakmice.

Erupciju oduševljenja gostujućih navijača doneo je Nikola Pepe, golom u 89. minuti i činilo se da će utakmica otići u produžetke.

Međutim, novi šok i rolerkoster emocija u poslednjim sekundama susreta doneo je sjajan gol Al Musratija.

Podeli:

Komentari 1

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Testovi

Prva vožnja: Geely Coolray – kec u rukavu

Posle SUV-a Atlas Pro, kineski Geely na naše tržište uvodi drugi model. Coolray je nešto manji, ali izuzetno dobro opremljen, sa vrlo snažnim motorom i osetno je jeftiniji od konkurencije.

Auto magazin/Aleksandar Bursać

15:10

2 h

Novo Sport Video Menu